Ο Αλέξανδρος Κολιάδης νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου
Δήμος

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Η νέα διοίκηση

Σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου συνεδρίασε στην Αθήνα, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να εκλέξει πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γραμματέα και Εκτελεστική Επιτροπή.

Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου αναδείχτηκε μετά από μυστική ψηφοφορία που συμμετείχαν 19 από τα 21 μέλη, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης.

Συγκεκριμένα για την θέση του προέδρου κατατέθηκαν δυο υποψηφιότητες. Αυτές του Αλέξανδρου Κολιάδη, δημάρχου Ρόδου και του Αλέξη Αθανασίου, δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης.

Κατά την διαλογή των ψηφοδελτίων έλαβαν. Αλέξανδρος Κολιάδης 11 ψήφους, Αλέξης Αθανασίου 7 ψήφους ενώ υπήρχε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Για την θέση του Αντιπροέδρου προτάθηκε ο δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός και του Γενικού Γραμματέα ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ, Αντώνης Καμπουράκης.

Την Εκτελεστική Επιτροπή συμπληρώνουν οι Αθανασίου Αλέξης, υπεύθυνος του τοπικού παραρτήματος Κυκλάδων και Νικηταράς Θεοδόσης(δήμαρχος Κω) του παραρτήματος Δωδεκανήσων.

Ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση στον λογαριασμό του στα social media:

“Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου προχωράει μπροστά ενωμένη.
Η δύναμη της τοπικής αυτοδιοίκησης πηγάζει από την ενότητα τη συνεργασία, και τη συστράτευση. Στις μάχες και τις διεκδικήσεις που θα δώσουμε τα επόμενα 5 χρόνια για τα νησιά των Δωδεκάνησων και των Κυκλάδων, δεν περισσεύει κανείς.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνάδελφους μου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να μπορέσουν τα νησιά μας να έχουν όλα όσα τους αξίζουν.”