Θριαμβευτική επανεκλογή Λ. Κυρίζογλου στην προεδρεία της ΚΕΔΕ
Πολιτική

Θριαμβευτική επανεκλογή Λ. Κυρίζογλου στην προεδρεία της ΚΕΔΕ

Μεγάλη νίκη για την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στις εκλογές της ΚΕΔΕ

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ για την επόμενη 5ετία θα είναι ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου με την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» που επικράτησε στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα 2 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Η παράταξη του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου που θα διατηρήσει για μια ακόμη θητεία την θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, έλαβε 348 ψήφους και καταλαμβάνει 20 έδρες στο 31μελες ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ο συνδυασμός του Χάρη Δούκα, Δημάρχου Αθηναίων, «Αυτοδιοίκηση Τώρα», κατέλαβε την δεύτερη θέση στην σχετική ψηφοφορία με 155 ψήφους και 9 έδρες.

Το τρίτο ψηφοδέλτιο Λαϊκή Συσπείρωση, του Κώστα Πελετίδη έλαβε συνολικά 18 ψήφους και μια έδρα.

Τέταρτος συνδυασμός με 4 ψήφους αναδείχθηκε ο «Συντονισμός Αιρετών».

Στην διαδικασία υπήρξαν και 4 άκυρα ψηφοδέλτια.

Καταμέτρηση για τα μέλη του ΔΣ και του εποπτικού

Η διαδικασία συνεχίζεται με την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων με την οποία θα ολοκληρωθεί η σημερινή εκλογική διαδικασία.

Νωρίτερα ο επανεκλεγείς Δήμαρχος της ΚΕΔΕ και για 6 φορές συνεχόμενες Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είχε χαρακτηρίσει τις σημερινές εκλογές ως πολύ σημαντικές προκειμένου η Αυτοδιοίκηση μέσω του κορυφαίου της συλλογικού οργάνου της , την ΚΕΔΕ, ενωμένη να προωθήσει την ατζέντα των διεκδικήσεων και μεταρρυθμίσεων που επιθυμεί.

Η επανεκλογή του Δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου στην Προεδρεία της ΚΕΔΕ, σημαίνει πως ότι είχε ήδη προγραμματιστεί και «έτρεχε» υπό την σημερινή ηγεσία θα εξακολουθήσει να ισχύει συν και άλλα θέματα που η Αυτοδιοίκηση έχει προτάξει ήδη πολλές φορές.

Λάζαρος Κυρίζογλου : Νίκη της Αυτοδιοίκησης η σημερινή επικράτηση της παράταξης Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι

Με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών, ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και εκ νέου υποψήφιος Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Λάζαρος Κυρίζογλου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων αυτοδιοικητικών που καταρχήν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσήλθαν μαζικά, συμμετέχοντας σήμερα στην εκλογική διαδικασία.  Η πρωτοφανής συμμετοχή αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του αιρετού προσωπικού της Αυτοδιοίκησης να δώσουμε ενωμένοι τον αγώνα, για να πάμε τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες ακόμη πιο ψηλά.

Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Νίκησε η Αυτοδιοίκηση.

Ενωμένοι Ξεκινήσαμε. Ενωμένοι Σχεδιάσαμε. Ενωμένοι Συνεχίζουμε.

Με γνώση, σχέδιο κι εμπειρία, με μια νέα δυνατή ομάδα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων προχωράμε Μπροστά.

Για να κάνουμε πράξη τη Μεγάλη Μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση. Θέτοντας ως προτεραιότητα να βρισκόμαστε διαρκώς, δίπλα στους πολίτες».

Δευτέρα 4 Μαρτίου, 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε., η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Σύγκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του προέδρου, των δύο αντιπροέδρων, του γενικού γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 19.00 στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

 

in.gr