Νέα εποχή για το Νεστορίδειο Μέλαθρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης
Δήμος

Νέα εποχή για το Νεστορίδειο Μέλαθρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης

Προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την αναβάθμιση της κτηριακής υποδομής
Ένα ακόμα έργο πολιτισμού αναβαθμίζεται μέσα από την συνεργασία του Δήμου Ρόδου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με χρηματοδότηση 0,73 εκατ. ευρώ, από  πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, μέσα από τα προσωπικά του social media:
Μία νέα εποχή εγκαινιάζεται για το Νεστορίδειο Μέλαθρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου μας με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο του Οργανισμού, Σέργιο Αϊβάζη για την αναβάθμιση των υποδομών του κτηρίου.
Είμαι υπερήφανος διότι αυτή η προγραμματική σύμβαση της οποίας συμβαλλόμενο μέρος είναι και το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτυπώνει το μέλλον το οποίο επιθυμούμε και το μέλλον για το οποίο δουλεύουμε.
Το συγκεκριμένο έργο με προϋπολογισμό 739.393,000 ευρώ και με πηγή χρηματοδότησης το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, έχει στόχο να καταστήσει το κτήριο του Νεστοριδείου Μελάθρου ενεργειακά αυτόνομο και συνεπώς πιο φιλικό στο περιβάλλον. Επιπλέον, οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν θα συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών φύλαξης των έργων τέχνης της πλούσιας συλλογής και του Δήμου μας αλλά και της έκθεσης τους στον χώρο.
Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την αδιάκοπη συνεργασία του και τη συμβολή του στην επίτευξη στόχων που παρέμεναν επί πολλά χρόνια συζητήσεις, χωρίς απτό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ επίσης τον Σέργιο Αϊβάζη, ο οποίος ως πρόεδρος έχει συμβάλει στην εξωστρέφεια του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης το οποίο αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.