Εκδηλώσεις

Η Ρόδος αγκάλιασε για μια ακόμη χρονιά την εκδήλωση “Ρόδος για τη Ζωή”

Με τον στόχο όχι μόνο να έχει επιτευχθεί, αλλά να έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία, έκλεισε η αυλαία της 14ης εκδήλωσης της ΑΜΚΕ «Ρόδος για τη Ζωή», την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον καιρό, για μια ακόμη χρονιά συμμάχησε και εκείνος μαζί με τους χιλιάδες συμπολίτες μας που κατέβηκαν προκειμένου να δώσουν «το παρών» στη μεγάλη αυτή γιορτή για το νησί μας.

Η πλατεία δημαρχείου πλημμύρισε και πάλι από συμπολίτες μας που φορούσαν για αυτή τη φορά γαλάζιες μπλούζες και διασκέδασαν, γυμνάστηκαν και πραγματοποίησαν το περπάτημά τους στην πόλη μας.

Ο φετινός στόχος, η αγορά ενός μηχανήματος μηχανήματος Fibroscan, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τις Παθολογικές κλινικές του Γ.Ν. Ρόδου, και το οποίο συνδέεται με την πρόληψη ηπατοκυτταρικού καρκινώματος, το κόστος του οποίου ανέρχεται στις 64.5οο ευρώ επετεύχθη, γεγονός που χαροποίησε και τους χιλιάδες φίλους της εκδήλωσης όταν οι παρουσιαστές κ.κ. Τέρης Χατζηιωάννου και Σπυριδούλα Στρατή το ανακοίνωσαν στο μικρόφωνο.

Μάλιστα, εφόσον ο στόχος επετεύχθη και τα χρήματα από τις δωρεές των ανώνυμων χορηγών και συμπολιτών μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της ΑΜΚΕ πήραν την πρωτοβουλία να διατεθεί στο ΕΚΑΒ του νοσοκομείου της Ρόδου μια μηχανή αξίας περίπου 11.000 που θα συμβάλει στην ταχεία ανταπόκριση σε κρίσιμα περιστατικά, όπου η διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων, δεν το επιτρέπει.

Η όμορφη γιορτή της ΑΜΚΕ «Ρόδος για τη Ζωή» ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί, όπου οι δρομείς έτρεξαν τα περίπου 5 χιλιόμετρα της καθιερωμένης διαδρομής. Έπειτα, και αφού επέστρεψαν όλοι, το συγκρότημα «The Passenger Group», διασκέδασαν μαζί με το πλήθος κόσμου που είχε ήδη μαζευτεί στην πλατεία δημαρχείου.

Το μουσικό σύνολο κρουστών του μουσικού σχολείου δεν θα μπορούσε να λείψει από τη σκηνή δίνοντας μάλιστα τον ρυθμό στους χιλιάδες συμπολίτες μας, ενώ για το τέλος και λίγο πριν την έναρξη του περπατήματος, ο γυμναστής της εκδήλωσης κ. Στέργος Κουπάδης ανέλαβε την προθέρμανση του κοινού.

Σε ό,τι αφορά τις απονομές, αυτές αφορούσαν τόσο τους δρομείς όσο και τις ομάδες που πούλησαν τον μεγαλύτερο όγκο μπλουζών συνδράμοντας έτσι στην επίτευξη του στόχου. Έτσι, αναφορικά με τους δρομείς:

Ανδρών

Χρυσό: Παναγιώτης Τσώκος

Αργυρό: Βασίλης Ζαχαριάς

Χάλκινο: Ιωάννης Βογιατζής

 

Γυναικών

Χρυσό: Γεωργία Κωστάκη

Αργυρό: Κατερίνα Καλημέρη

Χάλκινο: Σιμόνα Τσίτσε

Ενώ αναφορικά με τα ομαδικά, το χρυσό έπαθλο πήρε το πρώτο σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού, το Αργυρό, το Λύκειο Κρεμαστής και το Χάλκινο, το δημοτικό σχολείο Έμπωνα ενώ το ειδικό βραβείο έλαβε η κ. Κατερίνα Χαρτοφύλλη.

Για μια ακόμη χρονιά, η Ρόδος απέδειξε ότι ενωμένη μπορεί να καταφέρει πολλά, αγκαλιάζοντας την εκδήλωση της ΑΜΚΕ «Ρόδος για τη Ζωή» στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης. Χιλιάδες συμπολίτες μας, οικογένειες, παρέες, σχολεία, επιχειρήσεις, φορείς, σύλλογοι, ολοι με έναν και μόνο στόχο, την ενίσχυση του νοσοκομείου της Ρόδου με αγορά ενός μηχανήματος που αφορά την πρόληψη ή την καταστολή του καρκίνου.

Επόμενο ραντεβού: Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 όπου θα γιορτάσουμε τα 15 χρόνια!