Νότιο Αιγαίο Ρόδος

485 μαθητές παρακολούθησαν τις διαλέξεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου τον Οκτώβριο 

Στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο 2023 διαλέξεις και ενημερωτικές δράσεις

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας, πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού, προστασία από ενδοοικογενειακή βία, ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο αλλά και την εν γένει ενημέρωση των πολιτών, υλοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις.

Κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Ρόδο πραγματοποίησαν δέκα ενημερωτικές διαλέξεις τις οποίες παρακολούθησαν 485 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Αστυνομική Υπηρεσία Σχολική Μονάδα-Φορέας Ημερομηνία
Διεύθυνση Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου & 

Τμήμα Τροχαίας Ρόδου

διοργάνωση “HISTORICA” 13/19-10-2023
Τμήμα Τροχαίας Ρόδου 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου 31-10-2023
4ο ΓΕΛ Ρόδου 12-10-2023

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

Σημειώνεται δε ότι, το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών δράσεων λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.