Ρόδος

ΔΕΔΔΗΕ: Σταδιακή αποκατάσταση στην ηλεκτροδότηση της Ρόδου

Aποκαθίσταται σταδιακά και σταθερά η ηλεκτροδότηση στο νησί της Ρόδου από την ΔΕΔΔΗΕ που επέλεξε από το περασμένο Σάββατο κατόπιν συνεδριάσεως του Συντονιστικού Οργάνου αντιμετώπισης της κρίσεως από την φωτιά στο νησί την ασφαλέστερη οδό των εκ περιτροπής μονόωρων διακοπών της ηλεκτροδότησης σε γραμμές του δικτύου για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο black out στο νησί.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό η γραμμή σύνδεσης του ΘΗΣ Νότιας Ρόδου με το σύστημα ηλεκτροδότησης ετίθετο υπό κίνδυνο λόγω της γειτνίασης της με την φωτιά.

Πιο συγκεκριμένα η καπνεθάλη που προκαλείται από την φωτιά προσβάλει τους μονωτήρες των πυλώνων της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσεως του ρεύματος και προκαλεί διάσπαση αυτών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το νησί από καθολικό black out.

Ο κίνδυνος αυτός αποκλείστηκε με την απομόνωση του ΘΗΣ Νότιας Ρόδου και την επιλογή να γίνεται η ηλεκτροδότηση αποκλειστικά από τον ΑΗΣ Σορωνής που όμως δεν έχει φορτίο ικανό για να ηλεκτροδοτήσει το σύνολο του νησιού λόγω και της αυξημένης ζήτησης των τελευταίων ημερών.

Η επάρκεια εξασφαλιζόταν με την μείωση του φορτίου που καταναλωνόταν μέσω των εκ περιτροπής διακοπών που από το πρωί σταμάτησαν με την βελτίωση των συνθηκών στα πεδία της φωτιάς στη Νότια Ρόδο.

Ταυτόχρονα συνεργία της ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση των στύλων που επλήγησαν.