Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφέρεια

Βελτίωση του υφισταμένου Δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Τήλου Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Δήμου Τήλου και αναδόχου, για το έργο της βελτίωσης του υφισταμένου δημοτικού οδικού δικτύου Τήλου

Στο στάδιο της υλοποίησης περνά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το έργο της βελτίωσης του υφισταμένου Δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Τήλου, ενός έργου σημαντικού για το νησί, που μπαίνει στην τελική ευθεία, μετά από καθυστερήσεις λόγω ενστάσεων που το “ταλαιπώρησαν”.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, προχώρησαν στην υπογραφή εργολαβικής σύμβασης, με την ανάδοχο εταιρεία, «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε – ΡΑΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ & ΣΙΑ Ε.Ε.», ύψους 619.246,46 € (χωρίς Φ.Π.Α. 24%).
Το έργο, αρχικού συνολικού προϋπολογισμού 1.012.520,26 €χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού
για το Νότιο Αιγαίο 2017 – 2020.
Aφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου οδικού άξονα, συνολικού μήκους περίπου 2.800 μ. στο νησί της Τήλου, που ανήκει εξ ολοκλήρου στο δίκτυο NATUR2000. Περιλαμβάνει τη βελτίωση της βατότητας και ασφάλειας, την απορροή υδάτων, τη μόρφωση των πρανών και την αποφυγή της μόλυνσης για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του νησιού.
Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου:
 Έριστος
 Αγία Ειρήνη – Δρόμο Λιβαδίων
 Θέση «Πελεκητάδος» – Δρόμο Λιβαδίων Θέση «Βουρναράς»
 Από «Φιλοξένια» – Αγία Ειρήνη
 Από Δρόμο Λιβαδίων Θέση ‘Βασιλούς» – Δρόμο Εριστού Θέση «Κενά»
Το έργο προβλέπεται να βελτιώσει την ασφάλεια των μετακινήσεων των περιοχών του Μεγάλου Χωριού και της Ερίστου, αναβαθμίζοντας, τόσο τη ζωή των μόνιμων κατοίκων, όσο και την κυκλοφορία του τουριστών του νησιού, αυξάνοντας τις προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και κατ’ επέκταση ολόκληρου του νησιού.
Στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους νησιωτικούς δήμους, για την εκτέλεση του έργου έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Τήλου, που εξασφάλισε και την χρηματοδότηση του έργου, βάσει της οποίας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε τον ρόλο της αναθέτουσας και επιβλέπουσας αρχής.