Ρόδος

Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου | Ενημερωτική εκδήλωση για την πυροπροστασία στα ξενοδοχεία

Την αναγκαιότητα της οργάνωσης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης του προσωπικού των επιχειρήσεων − εγκαταστάσεων σε θέματα πυροπροστασίας υπογράμμισε ο Επιπυραγός κ. Δημήτριος Μενεμενλής σε εκδήλωση, που οργάνωσε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου πριν από λίγες ημέρες.

Ο Επιπυραγός κ. Δημήτριος Μενεμενλής, που ήταν ο κύριος ομιλητής, είναι Τμηματάρχης στο γραφείο πυροπροστασίας νομού Δωδεκανήσου και Υποψήφιος Διδάκτορας του Παν/μου Αιγαίου.

Ο Επιπυραγός ανέλυσε μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με την Πυροπροστασία των Ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, αλλά και την Πυρ-ανθεκτικότητα αυτών από δασικές πυρκαγιές.

Η ανάλυση συνοδεύτηκε από πολύ εντυπωσιακά βίντεο από διάφορες δασικές αλλά και άλλες πυρκαγιές, εκ των οποίων κάποια από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά που βίωσε το νησί της Ρόδου.

Την Εσπερίδα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον Διευθυντές Ξενοδοχείων του Νομού, Τεχνικοί Ασφαλείας Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς και Διπλωματούχοι Μηχανικοί που δραστηριοποιούνται με το έργο της πυροπροστασίας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Ο κ. Μενεμενλής απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παρευρισκόμενων, δίνοντας απτά παραδείγματα από τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, και ποιες θα ήταν οι πλέον αποτελεσματικές ενέργειες για την αποφυγή τους.

Τέλος, εκ μέρους του Γραφείου Πυροπροστασίας της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου, ο κ. Μενεμενλής επεσήμανε εκ νέου την αναγκαιότητα της οργάνωσης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης του προσωπικού των επιχειρήσεων − εγκαταστάσεων σε θέματα πυροπροστασίας σε εναρμόνιση με την 14η/2014 Πυρ/κής Διάταξης (Φ.Ε.Κ. 2434 τ. Β΄/12-09-2014).\

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων, κος. Χρήστος Μιχαλάκης και ο Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, κος. Διονύσης Τσιλιγκίρης.

Στο τέλος έγινε συζήτηση για την εξέλιξη της σαιζόν και τις μελλοντικές δράσεις του ΣΔΞΔ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κος.Γιώργος Ματσίγκος, υποσχέθηκε σε συνεργασία με τα μέλη του ΔΣ, την οργάνωση κατά την διάρκεια του χειμώνα επιμορφωτικών σεμιναρίων και εκδηλώσεων.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αρχές Οκτωβρίου με θεματολογία που θα ανακοινωθεί σύντομα.