Νικηφόρος Παπανικόλας
Πολιτική

Περιοδεία του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρου Παπανικόλα στην Σαντορίνη

Στις Κυκλάδες βρίσκεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Νικηφόρος Παπανικόλας, ο οποίος στις 15,16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023 περιόδευσε στην Σαντορίνη.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσής του και της καταγραφής των προβλημάτων του νησιού ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» Αντώνη Γάκη, Αμαλία Καλογεράκη, Νίκο Κανούλα, Κατερίνα Μαρινάκη και Αντώνη Χάλαρη συναντήθηκαν με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανικόλας και τα μέλη της παράταξής του συναντήθηκαν με τους προέδρους, του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας Νίκο Νομικό, του Σωματείου Ιδιοκτητών και Εκμεταλλευτών Ενοικιαζομένων Δωματίων Σαντορίνης Δημήτρη Λυγνό και της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας Γεράσιμο Κανακάρη με τους οποίους είχε μια παραγωγική συζήτηση για τα προβλήματα του νησιού και με τη σειρά του, του έθεσαν μια σειρά από προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων του κάθε κλάδου.

Τα σοβαρά προβλήματα του Τομέα Υγείας που εντοπίζονται κυρίως στην υποστελέχωση η οποία έχει ως αποτέλεσμα και την υπολειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού που εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες της τουριστικής περιόδου, αναδείχθηκαν κατά την συνάντηση του κ. Νικηφόρου Παπανικόλα με την πρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας Λίτσα Πετίνη και με την πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Καλλιόπη Καρρά και μέλη του Συλλόγου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέφερε ότι ο Τομέας της Υγείας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της παράταξης «Νέα Εποχή» και δήλωσε αλληλέγγυος στον αγώνα των δύο Συλλόγων για τη στελέχωση της υγειονομικής μονάδας και συνεχάρη τα μέλη για τις προσπάθειες και την μαχητικότητά τους, τονίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητο να σταθεί δίπλα τους πιο ενεργά.

Με τον δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον Δήμο Θήρας και ζητήματα που απασχολούν το νησί και είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας να επιληφθεί, με αιχμή του δόρατος την αναβάθμιση των υποδομών.

Κατά τις συναντήσεις του με τον έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Οίας Αντώνη Παγώνη συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά την παραμονή του στη Σαντορίνη ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων δημάρχων Νίκου Ζώρζου και Μανόλη Ορφανού όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει με μέλη των παρατάξεων και υποστηρικτές τους για θέματα που αφορούν το νησί όπως επίσης και για τις προτάσεις τους και τα προγράμματά τους.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης «Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο» περιόδευσε σε Πύργο, Καρτεράδο, Αμμούδι, Οία και Καμάρι όπου συνέχισε τις επαφές του με κατοίκους, εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις της «ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε». για τη συμπλήρωση των 30 ετών από την έναρξη του θεσμού των «ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ». Η αναπαράσταση των εκρήξεων του Ηφαιστείου ξεκίνησε με την δύση του ηλίου χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκε και τον εξαιρετικό μουσειακό χώρο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ποτοποιίας – αποσταγματοποίας “Κάναβα Σαντορίνη” του Λουκά Λυγνού, όπου με πολλή αγάπη και με σεβασμό στην παράδοση, δημιουργήθηκαν χώροι όπου ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο και να δει την Σαντορίνη μιας άλλης εποχής, αλλά και να δοκιμάσει εξαιρετικά αποστάγματα που γίνονται μέχρι σήμερα με τον παραδοσιακό τρόπο.