Ρόδος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ενυδρείο η Επιστημονική Ημερίδα στο πλαίσιο του Προγράμματος DRESSAGE «Ανάπτυξη των υποδομών, του ανθρώπινου δυναμικού, της θαλάσσιας έρευνας και της καινοτομίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου»

ΗΜΕΡΙΔΑ DRESSAGE
Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου / Hellenic Centre for Marine Research – HCMR
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 9.9.23, στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου – Ενυδρείο, Επιστημονική Ημερίδα στο πλαίσιο του Προγράμματος DRESSAGE με τίτλο «Ανάπτυξη των υποδομών, του ανθρώπινου δυναμικού, της θαλάσσιας έρευνας και της καινοτομίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου» σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.). Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου – ΑΝΔΩ ΑΕ
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., Δρ. Aris Karageorgis και ο Giorgos Angelos Hatiris, Επικεφαλής του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου Rhodes Αquarium – Hydrobiological Station – HCMR.
Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των πακέτων εργασίας και συγκεκριμένα:
– «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία» Ομιλητής κ. Κ. Ζήφος Kostas Zifos(ΑΝ.ΔΩ.)
– «Ολοκληρωμένη στρατηγική ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της προσαρμογής της παράκτιας ζώνης στη Δωδεκάνησο» Ομιλητής Δρ. Β. Καψιμάλης (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)
– «Υποθαλάσσιος θόρυβος και επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή – αναγνώριση βιοσημάτων θαλάσσιων θηλαστικών» Ομιλητής Δρ. Aris Prospathopoulos (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)
– «Η σημασία των λιβαδιών Ποσειδωνίας στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα» Ομιλήτρια Δρ. Ε. Αποστολάκη
– «Θάλασσες της Δωδεκανήσου: Κατάσταση, προβλήματα και προοπτικές» Ομιλήτρια Δρ. Maria Salomidi (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)
– «Θαλάσσια εισβολικά είδη: Απειλές και ευκαιρίες» Ομιλητής Gerasimos Kondylatos (Υ.Σ.Ρ./ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)
– «Υδρόβια ξενικά είδη και η επιστήμη των πολιτών» Ομιλητής Konstantinos Kalaentzis (Υ.Σ.Ρ./ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)
– «Οικολογική ποιότητα και πλαστική ρύπανση στο παράκτιο οικοσύστημα του Ν. Αιγαίου: Τάσεις και προτάσεις» Ομιλήτριες Vivian Louiz (Υ.Σ.Ρ./ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) & Δρ. Sophia Reizopoulou (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επαγγελματιών αλιέων Δωδ/σου και της Εποπτείας Αλιείας όπου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.