Περιφέρεια

Κατεπείγον αίτημα Γ. Χατζημάρκου – Α. Καμπουράκη, κήρυξης των Δημοτικών Ενοτήτων Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου, σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτη σύγκληση στ’ Απόλλωνα του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

 

Με κατεπείγον αίτημά τους, με Αριθ. Πρωτ. 98473/759, προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ζητούν να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας  τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου, για την αντιμετώπισης της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας της εκδήλωσης ισχυρών πυρκαγιών, από χθες Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, οι οποίες συνεχίζονται.

Το αίτημα αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Καμείρου, Ατταβύρου και Λινδίων του Δήμου Ρόδου.

 

Στο κατεπείγον αίτημα επισημαίνεται ότι λόγω της εκδήλωσης ισχυρών πυρκαγιών σε περιοχές του Δήμου Ρόδου, οι οποίες εκδηλώθηκαν κατά την 18η Ιουλίου 2023 και συνεχίζονται, έχει δημιουργηθεί εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση,  για την αντιμετώπιση της οποίας απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, ως εκ τούτου ζητείται να κηρυχθούν οι τρεις Δημοτικές Ενότητες σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, στον Πυροσβεστικό Σταθμό Απολλώνων,   έγινε η σύγκληση Έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων που συγκροτούν το ΣΟΠΠ, για τον συντονισμό και τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης και αποκατάστασης των συνεπειών της δασικής πυρκαγιάς.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου