Στο υπουργείο Τουρισμού ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου
Τουρισμός

Οι εξελίξεις στον Ροδιακό Τουρισμό σε συνάντηση του Μανώλη Μαρκόπουλου με τη Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες 13/03/2023 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου & Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μανώλης Μαρκόπουλος με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη στο Υπουργείο Τουρισμού.

Η υφυπουργός ενημερώθηκε για τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τον Ροδιακό Τουρισμό, όπως την έναρξη της σεζόν 2023, την πορεία των κρατήσεων όπως αυτή αποτυπώθηκε στην ITB 2023, αλλά και την τρέχουσα κατάσταση σε σχέση με την απασχόληση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενημερώθηκε σχετικά με τα βήματα που ακολούθησε ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού για να πετύχει το άνοιγμα του προορισμού στην αγορά της Ινδίας.

Επίσης εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι στο νησί μας θα γυριστούν σύντομα οι τρεις κινηματογραφικές παραγωγές του διεθνούς φήμης Φινλανδού σκηνοθέτη Taavi Vartia.

Η κα Ζαχαράκη συνεχάρη την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου για την άριστη συνεργασία με τους φορείς των εργαζομένων, αναλύθηκε δε η σημαντικότητα των δύο τελευταίων Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που όχι μόνο ορίζουν τις υψηλότερες αμοιβές ξενοδοχοϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα, αλλά και προβλέπουν ποιοτική στέγαση και επιβράβευση των αποφοίτων Τουριστικών ΙΕΚ. Η ίδια ανέλυσε τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για τα θέματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης.

Τέλος ο κ. Μανώλης Μαρκόπουλος, δώρισε το επετειακό – ιστορικό βιβλίο «Χτίζοντας ένα θαύμα» της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, για τα 73 χρόνια που διαμόρφωσαν το τουριστικό προϊόν του νησιού και επηρέασαν καθοριστικά το αντίστοιχο ολόκληρης της Ελλάδας.