Η Ρόδος, στην κορυφή των προορισμών για όσους ταξιδεύουν solo
Τουρισμός

Η Ρόδος, στην κορυφή των προορισμών για όσους ταξιδεύουν solo

Υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για τα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύει κάποιος μόνος του,  από την ελευθερία του τόπου διαμονής μέχρι τα φθηνότερα έξοδα ταξιδιού. Φυσικά, όσοι επιλέγουν να πάνε διακοπές μόνοι τους θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι προορισμοί στους οποίους θα πάνε έχουν πολλά να τους διασκεδάσουν.

Ένας από τους πιο αξιόπιστους τρόπους για να αποκτήσουν οι ταξιδιώτες πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό που σκοπεύουν να επισκεφτούν είναι μέσω των εμπειριών άλλων ταξιδιωτών που έχουν ξαναπάει εκεί.

Στην πρώτη θέση σύμφωνα με έρευνα της αεροπορικής εταιρίας Wizz Air είναι η Ρόδος, όπου το 76% των αξιολογήσεων των χρηστών που ταξιδεύουν μόνοι τους ήταν 5 αστέρων. Από αυτά, τα αξιοθέατα της πόλης έλαβαν την πλειοψηφία των κριτικών 5 αστέρων (79%), μαζί με το 73% των κριτικών για τα εστιατόρια που βρίσκονται εντός της πόλης.

Στη συνέχεια, στη δεύτερη θέση ήταν η κροατική πόλη Σπλιτ, στην οποία το 73% των αξιολογήσεων των χρηστών που ταξιδεύουν μόνοι τους ήταν 5 αστέρων. Από αυτά, τα αξιοθέατα της πόλης έλαβαν την πλειοψηφία των κριτικών 5 αστέρων (81%), μαζί με το 66% των κριτικών για τα εστιατόρια που βρίσκονται στο Σπλιτ.

Στην κοινή τρίτη θέση με την επόμενη καταχώρηση ήταν η πορτογαλική πόλη Φάρο, η οποία είδε το 67% των αξιολογήσεων των ταξιδιωτών της στα 5 αστέρια. Από αυτά, τα αξιοθέατα της πόλης έλαβαν την πλειοψηφία των κριτικών 5 αστέρων (74%), μαζί με το 59% των κριτικών για τα εστιατόρια που βρίσκονται εντός της πόλης.

Στην κοινή τρίτη θέση με το Φάρο, ήταν η Κωνσταντινούπολη, η οποία είδε επίσης το 67% των αξιολογήσεων των χρηστών που ταξιδεύουν μόνοι τους σε 5 αστέρια. Από αυτές, τα αξιοθέατα της πόλης έλαβαν την πλειοψηφία των κριτικών 5 αστέρων (64%), μαζί με το 71% των κριτικών για τα εστιατόρια της πόλης.

Τέλος, το top-5 συμπληρώνει η ιταλική πόλη της Φλωρεντίας. Η πόλη είδε το 66% των αξιολογήσεων των χρηστών που ταξιδεύουν μόνοι τους σε 5 αστέρια. Από αυτά, τα αξιοθέατα της πόλης έλαβαν την πλειοψηφία των κριτικών 5 αστέρων (71%), μαζί με ένα επιπλέον 61% των κριτικών για τα εστιατόρια που βρίσκονται εντός της πόλης.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι η ελληνική πόλη της Ρόδου ήταν ο πιο ειδυλλιακός προορισμός πόλης για σόλο ταξιδιώτες, ακολουθούμενη από το Σπλιτ της Κροατίας. Οι πόλεις αυτές όχι μόνο είδαν μεγάλο όγκο κριτικών 5 αστέρων από σόλο ταξιδιώτες συνολικά, αλλά και ειδικά για τα αξιοθέατα και τα εστιατόριά τους – με τις δύο πόλεις να λαμβάνουν κριτικές 5 αστέρων για πάνω από το 70% των συνολικών κριτικών των χρηστών τους στην πλατφόρμα TripAdvisor.

money-tourism.gr

Φωτογραφίες από τον φωτογράφο Χρήστο Στάτη