«Μάρτιος – μήνας ΓΥΝΑΙΚΑΣ»
Δήμος

Μια ξεχωριστή εκδήλωση Ισότητας για μαθητές και μαθήτριες από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ρόδου στο πλαίσιο του «Μάρτιος – μήνας ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκδήλωσε οργανώθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ρόδου για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών στο πάρκο του ΘΕΡΜΑΙ την Παρασκευή 10 Μαρτίου σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φύλου.

Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια (ζωγραφική, κουΐζ, κρυμμένο θησαυρό, παραμύθι, κα) οι μαθητές και μαθήτριες των:

· 1ου & 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου,

· 7ου Δημοτικού Σχολείου(Αμαράντειος),

· 1ου Γυμνασίου (Καπνοβιομηχανία),

· 2ου Πειραματικού Γυμνασίου (Κεραμικό),

· 6ου Γυμνασίου (Οικοκυρική)

· Γυμνασίου – Λυκείου Δημοκρατικού Σχολείου Άμστερνταμ -Ολλανδίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmous+. που έπαιξαν, διασκέδασαν, έμαθαν και προβληματίστηκαν για τα θέματα ισότητας, διαφορετικότητας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν:

· Πανεπιστήμιο Αιγαίο με τη συμβολή της καθηγήτριας Ντέπυ Χατζηδιάκου και των εθελοντών φοιτητών/φοιτητριών: Βασιλάκη Πελαγία, Ζέλιου Ιωάννα Μαρία, Ηλιοπούλου Νεφέλη, Κοσιφίδου Θέκλα Χριστίνα, Κουρσάρη Ειρήνη Ηλιάνα, Μανιάτη Παναγιώτα, Μπαμπλή Δήμητρα, Παλαιολόγου Κωνσταντίνος και Τσάκου Ελένη

· ΙΕΚ Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου του Υπουργείου Τουρισμού

· Δομές Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρόδου (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών)

· Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά

· Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ρόδου

· Μουσικό Σχολείο Ρόδου

· Europe Direct – ΑΝΔΩ ΑΕ και

· Οι εθελόντριες: κα. Μάρα Νάνι, art therapist, η κα. Μαρία Ριζοπούλου, ψυχολόγος – συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια και κα. Νίκη Μαριεττάκη, performer – καλλιτέχνιδα

Υποστηρικτής και χορηγός ο ΔΟΠΑΡ, που συνέβαλε μέγιστα στην επιτυχία της πρωτοβουλίας. Ευχαριστίες εκφράζονται από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και την πρόεδρό της κα. Κική Αποστολίδη – Πάττα επίσης, στη Διεύθυνση Καθαριότητας, στη ΒΑΠ Κουγιός και στη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, καθώς και στο εστιατόριο «Δροσουλίτες», για την αμέριστη βοήθειά του.