Ρόδος

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα γραφεία του και αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο της πόλης όπου θα ενωθούν με το συλλαλητήριο των μαθητών, όπως δήλωσε στον RealVoice 99.5  ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για σήμερα ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

«Με τη γενική πανεργατική απεργία, απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, καθώς και να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Επίσης, απαιτούμε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και καλεί τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις και δράσεις στις πόλεις τους.