Πολιτική

Φώτης Χατζηδιάκος στον RV: «Δεν πατάω σε δύο βάρκες, δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος στον δήμο Ρόδου» (HX)

Χειμαρρώδης όπως πάντα και με ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υποψηφιότητά του για τα βουλευτικά έδρανα με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την παράταξή που ηγούνταν μέχρι πρότινος στον δήμο Ρόδου, ήταν σήμερα ο Φώτης Χατζηδιάκος στον Real Voice 99.5.

O τέως δήμαρχος Ρόδου που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή  «Ανοιχτή Γραμμή» με τους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη, αναφέρθηκε στο ακανθώδες ζήτημα της διαδοχής του στην παράταξη που υποστηρίχθηκε στις προηγούμενες εκλογές από το ΠΑΣΟΚ, ενώ απάντησε ευθέως στην πρόωρη ονοματολογία που ξεκίνησε και στο κατά πόσο ο ίδιος προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, εφόσον δεν εκλεγεί βουλευτής.

Αρχικά ο κ. Χατζηδιάκος «κατέθεσε» το πολιτικό του σχόλιο για την μακρά θητεία του στην αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος, αντινομάρχης και αντιπεριφερειάρχης: «Μερικοί θεωρούν αρνητικό το γεγονός ότι έχω μακρόχρονη θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας να δούμε και άλλους, νέα παιδιά κλπ, αλλά η ανανέωση δεν είναι μόνο ηλικιακή έχει να κάνει και σε ποιο πόστο πας».

Ακολούθως αναφέρθηκε και στην προεκλογική δραστηριότητα που ήδη έχει αναπτύξει: «Μπήκα νωρίς σε μια άλλη διαδικασία σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα στα νησιά. Το κάθε νησί έχει το χάρισμά του, την ιδιαιτερότητά του και τα θέματά του. Δεν θέλω να λέω την λέξη προβλήματα. Είναι προβλήματα, αλλά με μια σωστή αντιμετώπιση γίνονται θέματα προς επίλυση και μακάρι να αξιωθώ να συμβάλω κι εγώ, τουλάχιστον με φιλότιμο και συνέπεια. Ήδη από το Πάσχα είχα κάνει την πρώτη αναγνωριστική επίσκεψη σε Κω και Κάλυμνο. Τότε μου ζητήθηκε να συστρατευθώ στην ανασυγκρότηση και ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην λαχτάρα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ –όπως την θεωρεί- για να ξανακερδίσει το κόμμα την χαμένη του αίγλη: «Την δεκαετία που πέρασε θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ και αδικήθηκε και αυτοκριτική έκανε και αυτομαστιγώθηκε. Τον Απρίλιο λοιπόν ξεκίνησα τις πρώτες επισκέψεις. Το ενθαρρυντικό λοιπόν ήταν ότι έχει αναθαρρήσει ο κόσμος που ήταν παραδοσιακά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ενώ πριν μερικά χρόνια ήταν σιωπηροί, το έκρυβαν ή δεν ήθελαν να μιλήσουν, τώρα λοιπόν βγαίνουν με ένα ξεχωριστό πόθο και πάθος. Βλέπω μια λαχτάρα να ξανακερδίσει ο χώρος τη θέση που του ανήκει. Αν χρειαστεί δε να συμβάλει στο να περπατήσει η χώρα, τότε αυτός θα είναι ο στόχος».

Σε ότι αφορά στο χρόνο των εκλογών και την πιθανότητα να υπάρξει και πάλι μεγάλο ποσοστό αποχής ο Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε ότι «πρέπει να δούμε πως θα φέρουμε τους νέους ηλικίας 17 μέχρι 30 ετών που είναι το αύριο της χώρας να συνδιαμορφώσουν με την δική τους βούληση, να ενημερωθούν πρώτα απ’ όλα και να έχουν την άποψή τους μέσα από την διαδικασία της ψήφου. Θεωρώ ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι αυτό. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των νέων και να τους φέρουμε κοντά».

Για το γεγονός ότι προτίμησε να επισκεφθεί την Κάλυμνο αντί να παραστεί στην Αθήνα για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Την Κυριακή με κάλεσαν από την Κεντρική Επιτροπή στην Αθήνα για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, αλλά εγώ προτίμησα να είμαι στην εκδήλωση μνήμης για τα Ίμια στην Κάλυμνο. Τους ευχαρίστησα για την τιμή, αλλά το να ακούσω το όνομά, να βγάλω δύο φωτογραφίες και να ακούσω χειροκροτήματα δεν με εκφράζει».

Ιδού η απάντησή του στο φλέγον ζήτημα της πιθανής επιστροφής του στην τοπική αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος δήμαρχος: «Έχω απαντήσει ήδη όταν τέθηκε το δίλλημα, παρουσία και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όταν με προέτρεψαν να είμαι υποψήφιος βουλευτής. Μου είπαν μπες στο ψηφοδέλτιο και μετά βλέπουμε. Η απάντησή μου είναι δεν υπάρχει “και μετά βλέπουμε”. Σε δύο βάρκες δεν έχω συνηθίσει να πατάω. Μετά ως όφειλα ξεκίνησα τις διαδικασίες διαδοχής στην παράταξη, γιατί είχαμε προσανατολιστεί στην βουλευτική υποψηφιότητα. Είναι λάθος του κάθε επικεφαλής να μην φροντίζει να υπάρξει συνέχεια στην παράταξή του, γιατί ότι έχει κάνει αυτόματα καταρρέει. Έχουν καταρρεύσει αυτοκρατορίες γιατί δεν υπήρξε η πρόνοια της ακολουθίας».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

 

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «θα πω επίσης ευθέως ότι θα αποδυναμωνόταν η βουλευτική υποψηφιότητα του Φώτη Χατζηδιάκου. Εγώ αν ήμουν ψηφοφόρος θα έλεγα ποιος είναι και θεωρεί ότι θα το έχει δίπορτο και σε αυτή τη θέση και στην άλλη θέση; Εκεί λοιπόν ζήτησα την στήριξη των συνεργατών μου σε ένα νέο εγχείρημα. Μου είπαν μα είναι εύκολο να ξανακερδίσεις τον δήμο. Εγώ επέλεξα το δύσκολο εγχείρημα».

Αναφορικά με την ονοματολογία που ξεκίνησε για την διαδοχή του ο κ. Χατζηδιάκος επέλεξε να βάλει «φρένο» σε αυτή, εξηγώντας παράλληλα ότι κάνει ταυτόχρονα ζημιά στο κόμμα: «Σε επικοινωνία που είχα και με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον Ανδρέα Σπυρόπουλο εξέφρασα την άποψη ότι στόχευση του κόμματος είναι η συσπείρωση και η συστράτευση όλων ενόψει των εκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει χρίσματα, δεν επιστρατεύει έναν έτσι για να τον βάλει, αλλά υιοθετεί δημοκρατικές διαδικασίες προοδευτικού χώρου με ιδέες, αρχές και αντιλήψεις που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση. Αυτού του είδους οι συζητήσεις, κάνουν ζημιά σε έναν χώρο που με μετρήσεις πριν από 6 – 8 μήνες έφερναν το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα δεύτερο κόμμα. Αν αρχίσουμε ξαφνικά την εσωστρέφεια ή τις αντιπαραθέσεις, είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα δημιουργηθούν κάποια προβλήματα που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις βουλευτικές εκλογές. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με κάποιους κανόνες που τους αποδέχθηκαν όλοι. Από εκεί και πέρα δεν πειθαναγκάζεται κανείς ούτε να έρθει, ούτε να μην έρθει».

Πηγή RealVoice