Πολιτική

Άνω – κάτω το τοπικό ΠΑΣΟΚ

Άνω κάτω έχει γίνει το τοπικό ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 24ωρα με τα τεκταινόμενα για τις υποψηφιότητες στο Δήμο Ρόδου.

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νότιας Δωδεκανήσου, σε μία δήλωση αναδίπλωσης. «Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν όργανα τα οποία εκφράζουν την κομματική γραμμή. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου απέχει από κάθε διαδικασία που γίνεται εκτός κόμματος για την ανάδειξη υποψηφίων Δημάρχων για τον Δήμο Ρόδου. Η Ν.Ε καθώς και τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ για την ώρα τίθενται αποκλειστικά και μόνο στον αγώνα των εθνικών Εκλογών για την εκλογική άνοδο του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή, την παραίτησή της από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε χθες το βράδυ η δημοσιογράφος Ροδούλα Λουλουδάκη, με επιστολή της προς τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλo.

«Παραιτούμαι γιατί αρνούμαι να συνεχίσω να είμαι ή μαριονέτα ή κομπάρσος! Παίρνω λοιπόν την αξιοπρέπειά μου και φεύγω. Συγγνώμη δεν ήξερα!», αναφέρει στην αιχμηρή δήλωσή της η κα Λουλουδάκη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο σε τοπικό επίπεδο.

Να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ κάλεσε χθες τον Νίκο Μουτσάκη, ο δημοτικός σύμβουλος και επί χρόνια στέλεχος του κόμματος, Γιάννης Κορωναίος. Μιλώντας στο σταθμό μας, τον αποκάλεσε ανίκανο να διαχειρισθεί καταστάσεις, ενώ χαρακτήρισε πολιτικά και ηθικά καταδικαστέα και βαθύτατα διχαστική την κίνηση Καλοπήτα. Ο κ. Κορωναίος δήλωσε παράλληλα ότι τα κεντρικά όργανα του κόμματος θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν δημόσια τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Ρόδου.

Εντωμεταξύ την Κυριακή θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την εκλογή του νέου επικεφαλής που θα ηγηθεί του αυτοδιοικητικού σχήματος που θα διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου, μεταξύ των κυρίων Σάββα Διακοσταματίου και Μανώλη Σαββή, από 529 στελέχη της συνένωσης των δύο παρατάξεων των Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά. Σε δήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρεται ότι «Δεν πιστεύουμε  σε  «έτοιμες λύσεις»  ούτε  χρειαζόμαστε  μεσσίες  ή   αυτόκλητους  σωτήρες. Χρειαζόμαστε  την  ενεργή  συμμετοχή  όλων   και  την  ελπίδα  ότι  ο Δήμος Ρόδου  μπορεί και  πρέπει  να  αλλάξει  σε  λειτουργία  και  ποιότητα, με  γνώμονα  τον  σεβασμό  προς  τους  πολίτες    και  στόχο  την  ανάπτυξη  του  τόπου  με  όρους  βιωσιμότητας».

 

Πηγή RealVoice