Πολιτική

Για τους κινδύνους του νέου εκλογικού Νόμου και το πλήρες πρόγραμμα της παράταξής τους καταρτίσθηκαν οι υποψήφιοι του Νίκου Γερονικόλα

Από κατάρτιση πέρασαν, το περασμένο Σάββατο, οι 343 υποψήφιοι και οι υποψήφιες της παράταξης του Νίκου Γερονικόλα, «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας, έτσι ώστε να έχουν πλήρη γνώση των υποχρεώσεών τους έναντι του νέου εκλογικού Νόμου, καθώς και το είδος των ενεργειών προβολής που θα πρέπει να αποφύγουν για να μην κινδυνέψουν μετεκλογικά με απώλεια της έδρας τους. Ταυτόχρονα, όλοι και όλες ενημερώθηκαν από τον ίδιο τον υποψήφιο Δήμαρχο για το πλήρες πρόγραμμα της παράταξής τους, ώστε να γνωρίζουν συνολικά το όραμα που τους οδηγεί στον εκλογικό αγώνα της αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, η παραταξιακή συνάντηση της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Olympic Palace και είχε πλήρη συμμετοχή.

Οι νομικοί και επιστημονικοί σύμβουλοι της «Αρχής Οργάνωσης» για το νησί μας παρουσίασαν τα όσα εισάγει ο νέος εκλογικός Νόμος και ανέλυσαν με παραδείγματα όλα όσα οφείλει να γνωρίζει ο κάθε υποψήφιος και υποψήφια για τις Δημοτικές Εκλογές του Οκτώβρη. Όπως τονίσθηκε, «είναι σημαντικό να τηρηθεί το γράμμα του νέου Νόμου σε όλες εκλογικές δαπάνες, από την εκτύπωση μιας απλής κάρτας μέχρι την προβολή στα ΜΜΕ, στο facebook και το Instragram. Σε αντίθετη περίπτωση οι ποινές για τους υποψήφιους είναι οικονομικές, διοικητικές και προβλέπουν αφαίρεση της έδρας σε περίπτωση εκλογής».

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή οριστική ανακοίνωση των υποψηφίων από το Πρωτοδικείο, η «Αρχή Οργάνωσης» ήταν η μόνη πολυπληθής παράταξη που δεν είχε σφάλματα στην κατάθεση των υποψηφίων της. Αντίθετα, στις υπόλοιπες παρατάξεις υπήρξαν σφάλματα, τα οποία οδήγησαν σε έξοδο από την εκλογική μάχη ακόμη και ηχηρών ονομάτων υποψηφίων.

Για τα νέα πρόσωπα στον εκλογικό στίβο, έγινε από τα στελέχη της «Αρχής Οργάνωσης» στοχευμένη παρουσίαση, για τον τρόπο ουσιαστικής προβολής των απόψεών τους προς το κοινό. Όλοι και όλες, παλιά και νέα πρόσωπα, δικαιούνται και πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στη διεκδίκηση μιας έδρας στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου ή στα επί μέρους τοπικά συμβούλια του νησιού μας.

 

Ενημερώθηκαν για όλο το πρόγραμμα δράσης «30 τομές για μια πενταετία»

«Για να φτάσουμε να δούμε το νησί μας όπως το ονειρευόμαστε, χρειάζεται συγκεκριμένη στρατηγική και κοστολογημένα βήματα σταδιακής υλοποίησης της» εξήγησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Νίκος Γερονικόλας προς του 343 υποψήφιους και υποψήφιες της παράταξής του «Αρχή Οργάνωσης».

Ακολούθησε η παρουσίαση του συνόλου του προγράμματος. Αναλύθηκαν ένας – ένας οι άξονες και οι 30 τομές για την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, τον τουρισμό, τη ψηφιακή μετάβαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνία των πολιτών, το φυσικό περιβάλλον, τη γεωργία, τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς και όλα όσα αφορούν τους κατοίκους της Ρόδου στη σύγχρονη καθημερινότητα.

«Είμαστε παράταξη κι όχι ένας υποψήφιος Δήμαρχος. Ως παράταξη οργανωνόμαστε για το από κοινού μας όραμα και ως παράταξη δουλεύουμε έχοντας τις ίδιες αρχές και τους ίδιους στόχους. Γι’ αυτό γίνεται η σημερινή παραταξιακή συγκέντρωση, ώστε όλοι και όλες να γνωρίζουμε το τι μας ενώνει, όλοι και όλες να γνωριστείτε μεταξύ σας, διότι μαζί θα κληθείτε να δουλέψετε, να δουλέψουμε για το νησί μας από την 1η Ιανουαρίου 2024».

Σε όλη τη διάρκεια της παραταξιακής συγκέντρωσης επικράτησε κλίμα ενθουσιασμού, χαράς, ενότητας και κυρίως ικανοποίησης για τα σπουδαία πρόσωπα που συγκρότησαν την «Αρχή Οργάνωσης» για το νησί μας και συσπειρώθηκαν γύρω από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρόδου Νίκο Γερονικόλα.