Νότιο Αιγαίο Πολιτική

Υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο η Δέσποινα Χατζηδιάκου από τη Ρόδο

Την υποψηφιότητα της Δέσποινας Χατζηδιάκου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

Η κ. Χατζηδιάκου, εκπαιδευτικός και ακαδημαϊκός που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού «Δημιουργική Κίνηση») καθώς και Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Ρόδου σε θέματα Πολιτισμού, Διεθνών σχέσεων και Διασποράς, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές:

«Εμπιστεύτηκα αμέσως τον κ. Χατζημάρκο γιατί με κέρδισε η συνέπεια και η υπευθυνότητα του. Πρόκειται για έναν οραματιστή του οποίου οι πράξεις και τα αποτελέσματα επιδρούν περισσότερο από κάθε υπόσχεση.

Ως Ελληνίδα του εξωτερικού, Ακαδημαϊκός με πορεία στα κοινά του τόπου μου έχω μάθει να ανήκω και να ηγούμαι επιτυχημένων ομάδων.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του κ. Χατζημάρκου γιατί θέλω να συνεισφέρω τα μέγιστα στην ομάδα νικητών!»

 

Βιογραφικό

Η Δέσποινα Χατζηδιάκου είναι εκπαιδευτικός και ακαδημαϊκός και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού «Δημιουργική Κίνηση») καθώς και Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Ρόδου σε θέματα Πολιτισμού, Διεθνών σχέσεων και Διασποράς, από το 2019 έως σήμερα.

Είναι Διδάκτορας του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά στην Κοινωνία της Πληροφορίας», ενώ διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Λονδίνου (London Institute of Education), στην ειδικότητα: «Διοίκηση και οργάνωση της Εκπαίδευσης» καθώς και από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο με θέμα «Φυσική Αγωγή και η κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού», ενώ το βασικό της πτυχίο είναι από το ίδιο Πανεπιστήμιο με ειδικότητα στη Φυσική Αγωγή και Υγιεινή.

Έχει ασκήσει διοικητικά καθήκοντα ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης Δωδ/σου, Υπεύθυνη στους Καλλιτεχνικούς Αγώνες Δωδεκανήσου, Διευθύντρια στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου, Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Καλυθιών, Προϊστάμενη 3ο Γραφείου Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και Συντονίστρια Εκπαίδευσης Καναδά και Κεντρικές-Δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ ως μέλος του διπλωματικού σώματος της Ελλάδας στον Καναδά.