Δωδεκάνησα Περιφέρεια

Έργα αξίας πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ για την Κω από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γ.Χατζημάρκος (video)

Στις εκδηλώσεις για τα θυρανοίξια και τον εορτασμό στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Κω, βρέθηκε το διήμερο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, είχε την ευκαιρία να επιβλέψει και να παρακολουθήσει την πορεία των έργων υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Κω και να γιορτάσει με τους Κώους, τις εκδηλώσεις τιμής στον πολιούχο του νησιού Άγιο Νικόλαο ενώ παράλληλα τιμήθηκε από το πατριαρχείο με τον Χρυσούς Σταυρό της Εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο νησί της Κω, ο περιφερειάρχης παρευρέθηκε στην καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Νικολάου στην αίθουσα της Μαρίνας της Κω, όπου αναφέρθηκε για το δύσκολο έργο ανακατασκευής του Αγίου Νικολάου όπου η περιφέρεια βγήκε «νικητής» υλοποιώντας ένα έργο από ίδιους πόρους της περιφέρειας αναλαμβάνοντας μια κοινωνική υποχρέωση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, επισήμανε ο κ. Χατζημάρκος ενώ τόνισε πως το διακύβευμα των ημερών είναι η κοινωνική συνοχή, ενώ ανακοίνωσε την χρηματοδότηση της Κω, με έργα αστικής ανάπλασης 8 εκατομμυρίων ευρώ, από το Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το γνωστό ΕΣΠΑ, 2021-2027, το οποίο έχει στο επίκεντρό του την κοινωνία.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στα γρήγορα αντανακλαστικά του δήμου της Κω, στην άψογη συνεργασία με τον δήμαρχο της Κω Θεοδόση Νικηταρά και τα στελέχη της δημοτικής αρχής και σημείωσε πως τα έργα αυτά θα ξεκινήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 και υπογράμμισε πως η περιφέρεια έχει την μεγαλύτερη απορροφητικότητα στα ευρωπαϊκά προγράμματα εδώ και τρία χρόνια , δημιουργεί καλές συνεργασίες και συνέργειες όπως αυτή με τον δήμο της Κω, όπου υλοποιεί με συνέπεια, αποτελεσματικότητα , πολιτική οξυδέρκεια έργα πνοής, τηρώντας τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Ο δήμαρχος της Κω Θεοδόσης Νικηταράς επισήμανε πως οι αστικές αναπλάσεις θα διαμορφώσουν την Κω του μέλλοντος μέσα από έργα που θα ξεπεράσουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ . Ευχάριστη ήταν η παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ . Αμβρόσιου, ο οποίος εξηύρε το έργο του kostv και ευχήθηκε μαζί με τον δήμαρχο της Κω και τον περιφερειάρχη χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

Πηγή kostv.gr