Συναντήσεις του Στράτου Καρίκη με μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φιλερήμου και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ, Παναγιώτη Φωνιαδάκη
Δήμος

Συναντήσεις του Στράτου Καρίκη με μέλη της Επιτροπής Αγώνα Φιλερήμου και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ, Παναγιώτη Φωνιαδάκη

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών της Φιλερήμου συνάντησε στο γραφείο του ο αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης, έπειτα από συνεννόηση με το Δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη. Η επικείμενη λειτουργία βιοτεχνίας επεξεργασίας και συντήρησης ψαριών, απετέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης παρουσία του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης, κ. Γεώργιου Περνάρη, με τους πολίτες να εκφράζουν την αντίθεσή τους σχετικά με την κτηριακή εγκατάσταση της οχλούσας δραστηριότητας στους πρόποδες της Φιλερήμου, λίγο πριν το λόφο, σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε κοντινή απόσταση από τις κατοικίες της περιοχής.

Ο κ. Καρίκης δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Δήμαρχος, κατανοούν απολύτως τη θέση και τους προβληματισμούς των μελών της επιτροπής αγώνα. Δεσμεύθηκε, ότι θα ελεγχθεί διεξοδικά η νομιμότητα οποιασδήποτε πράξης περιλαμβάνεται στο φάκελο αδειοδότησης. Τόνισε δε, ότι θα πρέπει να προστατευθεί και η ιστορικότητα της περιοχής η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Ακολούθως, ο αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης υποδέχθηκε στο γραφείο του μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη, κ. Γιάννη Καμπούρη, τον πρόεδρο του Συλλόγου ΑμΕΑ Ρόδου κ. Παναγιώτη Φωνιαδάκη. Η ομαλή λειτουργία του συλλόγου και η εξυπηρέτηση μέσω αυτού, ατόμων με αναπηρία αποτελεί βασική αρχή της Δημοτικής Αρχής, δήλωσε ο κ. Καρίκης. Προς το σκοπό αυτό, θα καταρτισθεί και θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με εντολή του Δημάρχου, Αντώνη Καμπουράκη για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου.

Το βασικό αίτημα που έθεσε ο κ. Φωνιαδάκης, αφορά στην απεμπλοκή του Συλλόγου από την ΑΜΚΕ «Ήφαιστος», η οποία τελεί υπό εκκαθάριση. Ο κ. Καρίκης, δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος Ρόδου θα εξετάσει όλες τις πιθανότητες για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του Συλλόγου, ώστε να αποδεσμευθεί από την «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», κλείνοντας έτσι μία μεγάλη πληγή και ένα τεράστιο κύκλο ταλαιπωρίας.