Δήμος

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στη Ρόδο

Η  Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου ενημερώνει τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους  από την πρόσφατη πυρκαγιά, βρίσκεται στο νησί κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α. για την καταγραφή των ζημιών.

Οι αιτήσεις αποζημίωσης θα κατατίθενται στους ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α. στα γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων που έχουν πληγεί  από Δευτέρα  31 Ιουλίου έως και Δευτέρα 14 Αυγούστου.

Οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι στον ΕΛ.Γ.Α. παραγωγοί μπορούν να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης για ζημιές που υπέστησαν και αφορούν φυτικό κεφάλαιο, ζωικό κεφάλαιο, πάγιο κεφάλαιο (λάστιχα, κάθε είδους γεωργικά κτίσματα, γεωργικές αποθήκες και στάβλοι, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία), αποθηκευμένα γεωργικά προϊόντα, γεωργικά φάρμακα και λιπάσματα και ζωοτροφές είτε από ίδια παραγωγή είτε αγορασμένες.

Ειδικά για τις αιτήσεις αποζημίωσης του ζωικού κεφαλαίου οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν κατά περίπτωση είτε το Μητρώο Αιγοπροβάτων, Βοοειδών ή Χοίρων είτε το Μελισσοκομικό τους Βιβλιάριο ενώ, με απόφαση του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α., δεν θα καταβάλουν σε αυτή τη φάση τα προβλεπόμενα τέλη εκτίμησης αλλά θα τους παρακρατηθούν από τις καταβληθείσες αποζημιώσεις.

Τέλος οι ανασφάλιστοι στον ΕΛ.Γ.Α. παραγωγοί μπορούν να καταθέτουν προσωρινά χειρόγραφες δηλώσεις  σε αναμονή σχετικής ρύθμισης για την δυνατότητα αποζημίωσής τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενου μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων.