Στ.Στάγκα : " Όσο αφορά τα πολιτικά σας αντανακλαστικά όπως μου γράφετε μάλλον σας χρειάζονται "πολιτικοί ευρυγώνιοι φακοί".
Δήμος

Στ.Στάγκα : ” Όσο αφορά τα πολιτικά σας αντανακλαστικά όπως μου γράφετε μάλλον σας χρειάζονται “πολιτικοί ευρυγώνιοι φακοί”.

Απάντηση στο έγγραφο “Ενημέρωση για την πορεία του έργου: Αναβάθμιση Η/Μ έργων αντλιοστασίων ακαθάρτων ΔΕ Ιαλυσού”.
Αγαπητά μέλη της παράταξης Δύναμη Πολιτών.
Με αφορμή το έγγραφο σας και προφανώς λόγω της πολιτικής σας ανεπάρκειας και της δυσκολίας αντίληψης πραγμάτων που αφορούν την Ιαλυσό, σε ανταπόδοση όπως εσείς γράφετε, σας γνωρίζω ότι:
α) Η παράταξη σας εκπροσωπείται στο Δ.Σ. ΔΕΥΑΡ με 2 μέλη από τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε, όπως και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ.
β) Ουδέποτε πάρθηκε απόφαση από το Δ.Σ. ΔΕΥΑΡ για το ανώτερο θέμα πρόσφατα.
γ) Το έργο δημοπρατήθηκε από το προηγούμενο συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ με την παράταξη σας γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έργο προϋπολογισμού ύψους 4.500.000€ από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙ διότι: Αδυνατούσατε να βγάλετε την μισθοδοσία του προσωπικού μηνιαίως καθώς και τα χρέη και οι υποχρεώσεις που άφησε η απερχόμενη διοίκηση της πρώην Δημοτικής Αρχής ήταν υπέρογκα, παραδείγματος χάρη εκατομμύρια ευρώ χρέη στη ΔΕΗ, εκατομμύρια για την προμήθεια νερού από φράγμα Γαδουρά κ.λ.π.
Αφού λοιπόν έχετε ενδιαφέρον για την Ιαλυσό για τα θέματα ΔΕΥΑΡ Ιαλυσού να κάνετε την ερώτηση στην παράταξη σας γιατί το έργο Β+Γ φάση αντικατάστασης δικτύου Ύδρευσης Ιαλυσού απο 1ο Δημοτικό σχολείο Ιαλυσού έως Βουνάρα – Λύκειο και παλαιό κοιμητήριο Ιαλυσού έως Άνοιξη δεν εκτελέστηκε ποτέ ενώ ήταν ενταγμένο επι 9 ολόκληρα χρόνια στο Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑΡ προϋπολογισμού 700.000€ , λόγω έλλειψης χρημάτων.
Η Α φάση έγινε από την πρώην ΔΕΥΑ ΙΑΛΥΣΟΥ με χρηματοδότηση ίδιων πόρων το 2010.
Η ΔΕΥΑΡ εκτελεί σήμερα έργα μικρότερης κλίμακας αναβάθμισης και συντήρησης των αντλιοστασίων Ιαλυσού με τους λίγους ίδιους πόρους λόγω κορονοϊού, περιόδου 2020-2021 και αντίστοιχα μειώσεις εσόδων περιόδου 2020-2021.
Όσο αφορά τα πολιτικά σας αντανακλαστικά όπως μου γράφετε μάλλον σας χρειάζονται “πολιτικοί ευρυγώνιοι φακοί”.
Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, Στεφανία Στάγκα