Η συγκινητική στιγμή του δημάρχου Ρόδου Αλ. Κολιάδη με τον γιο του αείμνηστου δημάρχου Ρόδου Στέργο Χατζηδιάκο
Δήμος

Η συγκινητική στιγμή του δημάρχου Ρόδου Αλ. Κολιάδη με τον γιο του αείμνηστου δημάρχου Ρόδου Στέργο Χατζηδιάκο

 

Συγκινητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου Αλ. Κολιάδη με τον γιο του αείμνηστου δημάρχου Ρόδου Στέργο Χατζηδιάκο.

Ο Δήμαρχος Ρόδου με ανάρτηση του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης  αναφέρει τα εξής :

“Με μεγάλη συγκίνηση δέχθηκα στο Γραφείο Δημάρχου την επίσκεψη του Στέργου Χατζηδιάκου, γιου του αείμνηστου πρώην Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου.Το να υποδέχομαι ως Δήμαρχος Ρόδου τον Στέργο στο Γραφείο Δημάρχου, εκεί που ο πατέρας του έγραψε τη δική του ιστορία και άφησε το ξεχωριστό του αποτύπωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν μια στιγμή πέρα από συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη.

Οσα συζητήσαμε με τον Στέργο, τα κρατώ για ΄μενα. Η εκτέλεση της απόφασης της Κοινότητας Απολλώνων για την ονοματοθεσία της Πλατείας Απολλώνων σε πλατεία «Φώτης Χατζηδιάκος» και η τοποθέτηση προτομής, όπως και η ονοματοθεσία οδού στην πόλη της Ρόδου αλλά και η διοργάνωση τελετής ονοματοθεσίας από τον Δήμο Ρόδου και την Α.Σ. Ρόδος σε εκτέλεση της απόφασης της ομάδας να μετονομαστούν οι εγκαταστάσεις της στον Αγιο Δημήτριο σε «Αθλητικό Κέντρο Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος», είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή στην μνήμη του.Φίλε Στέργο, να είσαι υπερήφανος για τον πατέρα σου και για την παρακαταθήκη που άφησε στη Ρόδο τόσο ως άνθρωπος όσο και ως πολιτικός.

Εύχομαι, την ίδια υπερηφάνεια να μπορέσουν να τη νιώσουν και τα δικά μου παιδιά για μένα.Το ιδιαίτερο δώρο που μου έφερες, το οποίο συνήθιζε να προσφέρει ως δώρο ο αείμνηστος Φώτης Χατζηδιάκος ως Δήμαρχος Ρόδου, τα συλλεκτικά επίχρυσα γραμματόσημα για τον εορτασμό 70 ετών από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, θα έχει από σήμερα ξεχωριστή θέση στο γραφείο μου.”