Ευρεία σύσκεψη στ’ Αφάντου για παρεμβάσεις του Φυτωρίου
Περιφέρεια

Ευρεία σύσκεψη στ’ Αφάντου για παρεμβάσεις του Φυτωρίου

Κοινή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην δημοτική ενότητα Αφάντου από τον πρόεδρο του περιφερειακού φυτωρίου Μιχάλη Λουλού την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρίας Μαρία Αγγέλου, τον πρόεδρο της Ενεργειακής και εντεταλμένο σύμβουλο Δια βίου Μάθησης και Απασχόλησης Χρήστο Μπάρδο και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού Νικόλαο Νικολή.
Στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μετείχαν ο χωρικός αντιδήμαρχος Αφάντου – Πεταλούδων Αναστάσιος Σπανός ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αρχίπολης Αντώνης Καράγιαννης, οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων της ενότητας.
Ο πρόεδρος του φυτωρίου και η διευθύνων σύμβουλος ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις που αναπτύσσει η περιφέρεια και το περιφερειακό φυτώριο, που είναι κυρίως η οργάνωση επισκέψεων στα σχολεία για περιβαλλοντικά θέματα και θέματα πρωτογενή τομέα και παράλληλα η διάθεση καλλωπιστικών φυτών για τους κήπους των σχολείων όπως και λαχανοκομικά φυτά.
Όπου δε, χώρος φύτευσης δεν υπάρχει θα γίνεται διάθεση ξύλινων ζαρντινιέρων για το φύτεμα των εποχιακών λαχανοκομικών φυτών.
Επίσης αναφέρθηκε ότι παρέχεται υλικοτεχνική υποστήριξη από το Περιφερειακό Φυτώριο, το οποίο θα δέχεται επισκέψεις των σχολείων στο Περιφερειακό Φυτώριο με την συνεργασία του ΚΠΕ Πεταλούδων για περιβαλλοντικά προγράμματα και προγράμματα ενημέρωσης του πρωτογενή τομέα με τα έξοδα μετακίνησης να καλύπτονται από την εταιρεία.
Ο κ. Μπάρδος μετέφερε ότι η περιφέρεια στέκεται δίπλα στην εκπαίδευση και ότι στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις. Ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Νικόλαος Νικολής σε θέματα αθλητισμού πρόσθεσε ότι ο περιφερειάρχης Γεώργιος Χατζημάρκος στηρίζει τους δήμους με διάφορες αθλητικές παρεμβάσεις σε όλα τα νησιά.
Το Γραφείο Τύπου