Εσωτερικός Τουρισμός: Πενταπλασιάστηκαν οι Βορειοελλαδίτες εκδρομείς σε νησιά του Νότιου Αιγαίου

Γιώργος Χατζημάρκος: «Συνεχίζουμε  να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μας φέρνει πιο κοντά, συνεχίζουμε να ανοίγουμε δρόμους για τα νησιά μας»

Δωδεκάνησα: Πενταπλασιάστηκαν οι τουρίστες από τη Βόρεια Ελλάδα Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Τη δυνατότητα να φτάνουν σε περισσότερα νησιά του Νότιου Αιγαίου σε λίγες μόνο ώρες, χωρίς να χρειάζεται να δαπανούν μια μικρή περιουσία διασχίζοντας τη μισή Ελλάδα οδικώς ή ακτοπλοϊκώς, έδωσαν σε Βορειοελλαδίτες εκδρομείς 95 τουριστικά γραφεία της Β. Ελλάδας, τα οποία ενώνοντας τις δυνάμεις τους, δημιούργησαν και διαθέτουν για πρώτη φορά φέτος τον Αύγουστο, δύο νέα πακέτα αεροπορικών συνδέσεων.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Στέφανος Χατζημανώλης, επικεφαλής του τουριστικού γραφείου “Silver Holidays”, τα πακέτα αφορούν τους προορισμούς Λέρο, Λειψούς και Πάτμο, και Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο.

Εξήγησε δε, ότι με την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κάλυμνο, με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα (διάρκεια ταξιδιού συνολικά 1 ώρα και 50 λεπτά), και μεταφορά των εκδρομέων στα υπόλοιπα νησιά με το ταχύπλοο πλοίο ΖΕΦΥΡΟΣ/SAOS, «πετύχαμε τον πενταπλασιασμό των Βορειοελλαδιτών εκδρομέων προς νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που μέχρι πρότινος ήταν απροσπέλαστα, κυρίως λόγω του χρόνου που απαιτούταν προκειμένου να φτάσει κάποιος σε αυτά».

Έτσι, ενώ τον Αύγουστο του 2019, στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ταξίδεψαν μόλις 100 εκδρομείς από τη Β. Ελλάδα, με την πλειονότητά τους να «ψηφίζει» Αστυπάλαια, «φέτος, με την προσφορά των νέων οχταήμερων πακέτων, ήδη περισσότεροι από 550 Βορειοελλαδίτες επισκέφτηκαν και συνεχίζουν να επισκέπτονται τους μαγικούς αυτούς προορισμούς της χώρα μας».

Διευκρίνισε ακόμη ότι το πακέτο για Λέρο, Λειψούς και Πάτμο προσέλκυσε σε ποσοστό 85% το ενδιαφέρον των Βορειοελλαδιτών εκδρομέων, ενώ αναφερόμενος στο κόστος τόνισε πως «με λιγότερα από 850 ευρώ συνολικά (μεταφορά, φόροι, διαμονή και ημιδιατροφή), μπορεί κάποιος να φτάσει γρήγορα, άνετα και χωρίς ταλαιπωρία στον προορισμό του».

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος, οι 95 τουριστικοί πράκτορες της Β. Ελλάδας, ναύλωσαν τρεις ειδικές πτήσεις τσάρτερ με τη Sky Express, που συνδέει ήδη τη Θεσσαλονίκη με πολλά νησιά του Νοτίου Αιγαίου-μεταξύ άλλων Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο και Σύρο- ενώ το εγχείρημα στήριξε η αρμόδια Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , επιδοτώντας το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη- Αθήνα.

Να υπενθυμίσουμε  εδώ ότι : Από την Σύμπραξη Τουριστικών Γραφείων Βορείου Ελλάδος τιμήθηκε τον περασμένο Ιούνιο  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή του στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Συνεχίζουμε  να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μας φέρνει πιο κοντά, συνεχίζουμε να ανοίγουμε δρόμους για τα νησιά μας»

Υπογραμμίζοντας την απήχηση που γνώρισε το εγχείρημα των τουριστικών πρακτόρων στο ντεμπούτο του, ο κ. Χατζημανώλης διατύπωσε την εκτίμηση ότι το καλοκαίρι του 2022 θα «πάμε ακόμη καλύτερα», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα προαναφερόμενα πακέτα να διατίθενται το επόμενο καλοκαίρι ακόμη και από τον Ιούλιο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζημανώλης υπενθύμισε ότι οι τουριστικοί πράκτορες της Β. Ελλάδας και πριν από τη δημιουργία των προαναφερόμενων πακέτων φρόντιζαν να διαθέτουν στους δυνάμει εκδρομείς τους μια ποικιλία προορισμών εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων. «Φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες, αποδείξαμε ότι με καλό προγραμματισμό, συντονισμό, αλλά και ομαδική δουλειά, όλα είναι δυνατά», πρόσθεσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι οι διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνονται στα νησιά της χώρας -πολιτιστικές, μουσικές κ.ά.- μπορούν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών από τη βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των φορέων και ταχύτερη δημοσιοποίηση των διοργανώσεων, «ώστε να προλαβαίνει ο κόσμος να κάνει τον προγραμματισμό του».

 

23 Ιουνίου 2021

Οι τουριστικοί πράκτορες της Βορείου Ελλάδας τίμησαν τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Οι τουριστικοί πράκτορες της Βορείου Ελλάδος τίμησαν τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Για τη συμβολή του στη ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού από την Μακεδονία

Από την Σύμπραξη Τουριστικών Γραφείων Βορείου Ελλάδος τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή του στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Αλέξανδρου Θάνου,  Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, του Προέδρου της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιου,   εκπροσώπων των τουριστικών γραφείων της Βορείου Ελλάδος, καθώς και της αεροπορικής εταιρείας Sky Express.

«Σύμπραξις» αποτελεί πρωτοβουλία του τουριστικού πράκτορα Στέφανου Χατζημανώλη, ιδιοκτήτη του Silver Holidays, ο οποίος έκανε την αρχή με τρία ακόμη τουριστικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης, τα Voya Travel, Caravel Travel και Genius Travel και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 90 τουριστικά γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σκοπός της συνένωσης δυνάμεων  είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού,  η ανάπτυξη της επισκεψιμότητας σε ελληνικούς προορισμούς για τους οποίους μέχρι πρότινος η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη ήταν δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις ανέφικτη.

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Sky Express, η οποία ήδη συνδέει τη Θεσσαλονίκη  με νησιά του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα με Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Αστυπάλαια, Λέρο, Κάσο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο και Μήλο, η  «Σύμπραξις» ανέπτυξε ένα νέο δίκτυο αεροπορικών συνδέσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο με δρομολόγια:

-Από 15 Ιουλίου 3 φορές την εβδομάδα, προς Αστυπάλαια (Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή) και Μήλο (Τετάρτη – Πέμπτη – Κυριακή) και

-Από Πέμπτη 29 Ιουλίου και κάθε Πέμπτη , μέχρι 26 Αυγούστου) προς Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς – Πάτμο, με ναύλωση αεροσκάφους ATR 48 θέσεων, με πτήση Αθήνα – Κάλυμνο και στη συνέχεια μεταφορά στα υπόλοιπα νησιά με το πλοίο ΖΕΦΥΡΟΣ/SAOS.

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει έμπρακτα την συνεργασία της «Σύμπραξις» με την Sky Express, με την προβολή των προορισμών του Νοτίου Αιγαίου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα δρομολογίων και ταξιδιωτικών πακέτων, είτε μέσω διαφήμισης στην ιστοσελίδα της Sky Express, είτε μέσω της εφαρμογής της αεροπορικής εταιρείας στα κινητά τηλέφωνα. Η συνεργασία ενδέχεται να επεκταθεί και πέραν του Αυγούστου, αναλόγως της ζήτησης και της πορείας επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Γιώργος Χατζημάρκος: «Συνεχίζουμε  να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μας φέρνει πιο κοντά, συνεχίζουμε να ανοίγουμε δρόμους για τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία και την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του:

«Αυτό που γίνεται τώρα εδώ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς πρέπει να λειτουργήσουμε αυτήν την περίοδο. Η πανδημία, μετά τα 10 χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, ήρθε να μας δώσει την δυνατότητα να αναθεωρήσουμε αλλά και να ανακαλύψουμε πολλά νέα πράγματα.  Μέσα σε όλα αυτά που έχουμε να ανακαλύψουμε είναι και οι κρυμμένες μεγάλες ευκαιρίες που είναι δίπλα μας.

Η «Σύμπραξις» ξεκίνησε με τέσσερα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης και σήμερα είναι δεκάδες σε όλη την Μακεδονία. Οι απευθείας πτήσεις της Sky Express ήταν το έναυσμα αυτής της συνεργασίας, μαζί με την προεργασία που έκανε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. Γρηγόρης Τάσιος.

Σήμερα, αυτά τα τουριστικά γραφεία λειτουργούν αρμονικά και ομαδικά και προωθούν τον τουρισμό στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ! Χιλιάδες διανυκτερεύσεις έχει ήδη φέρει στα νησιά μας η συνεργασία αυτή και συνεχίζει καθημερινά ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη. Εμένα με εντυπωσιάζει αυτή η σπάνια συνεργασία στην χώρα μας, αφού φαίνεται να μην πολυταιριάζει στο DNA μας, αλλά με υπέροχα αποτελέσματα όποτε πετυχαίνει.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, η “Σύμπραξις” των Τουριστικών Γραφείων της Μακεδονίας, η αεροπορική Sky Express και η Περιφέρεια μας. Το δικό μου «ευχαριστώ» για την τιμητική βράβευση που δεχθήκαμε στην Θεσσαλονίκη, είναι στο ηθικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας η δική μας ανταμοιβή, αλλά στο πρακτικό μέρος είναι η ζεστή πρόσκληση όλων των νησιωτών στους φίλους Μακεδόνες.  Το δικό μου «ευχαριστώ», συνοδεύθηκε και από την δέσμευση που ανέλαβα, για μια ακόμη φορά, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μας φέρνει πιο κοντά. Να συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους για τα νησιά μας».

 

Για την Sky Express, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Τα φτερά της Sky Express είναι και φτερά μας. Εμείς είμαστε περήφανοι γιατί η χώρα έχει αεροπορικές εταιρίες δικές της, δυο εταιρίες οι οποίες είναι υπέροχες. Ξέρω μεγάλες χώρες που δεν έχουνε πια εταιρίες δικές τους και αυτή η μικρή χώρα έβγαλε δυο ζωντανούς οικονομικούς οργανισμούς. Και τα έχουν καταφέρει σε μια πάρα πολλή δύσκολη χώρα και οι δυο υπέροχα,  Θέλουμε να πάει ποιο ψηλά η Sky Express , γιατί όσο ανεβαίνει η Sky Express ανεβαίνουμε και εμείς»

 

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε:

«Οι αριθμοί (των αφίξεων) μπορεί στην αρχή να είναι  μικροί, αλλά μέσα στην πανδημία covid νομίζω ότι είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα.  Θα στηρίξω την προσπάθεια του Περιφερειάρχη σε οτιδήποτε χρειαστεί και προσωπικά αλλά και στο κομμάτι σε σχέση με την Sky Express.  Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να κάνουμε πολλά πράγματα. Είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε γίνει καλύτερο».

 

Η υπεύθυνη πωλήσεων της Sky Express Άννα Κατσανέβα δήλωσε:

«Εμείς στην Sky Express, δεν πουλάμε μόνο τις θέσεις μας,  ούτε την εταιρεία μας. Πουλάμε Ελλάδα.  Για αυτό ξεκινάμε με προορισμούς οι οποίοι έχουν δυνατότητες. Ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλονίκη μπήκαμε μετά στη Ρόδο, έχουμε ανοίξει και το εξωτερικό αλλά για εμάς, είναι η Ελλάδα αυτή μας έφερε εδώ που είμαστε. Για αυτό και εμείς “ ποντάρουμε ” πάρα πολύ στην Ελλάδα».