Περιφέρεια

Γιώργος Χατζημάρκος: “Οι 96 από τις 198 “απάτητες παραλίες” που ορίστηκαν στην Ελλάδα βρίσκονται στην Περιφέρειά Νοτίου Αιγαίου

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τις «Απάτητες παραλίες», οι οποίες θεσπίστηκαν για πρώτη φορά με το νόμο 5092/2024 («Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές») υπέγραψαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Πρόκειται για 198 παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα, που βρίσκονται εντός του δικτύου Natura 2000 και στις οποίες θα απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κ.λπ.

“Οι 96 από τις 198 “απάτητες παραλίες”, που θεσπίστηκαν χθες, βρίσκονται στην Περιφέρειά μας και αυτό μας δίνει την χαρά της προόδου στο ζήτημα της προστασίας της προσωπικότητας και της ταυτότητας των νησιών μας” επισημαίνει σε ανάρτησή του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή τη χθεσινή ΚΥΑ.

 Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής :

“Οι “Απάτητες Παραλίες” θεσπίστηκαν φέτος με τον νόμο 5092/24 και χθες ανακοινώθηκαν από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος οι 198 παραλίες της χώρας μας που εντάχθηκαν στο σχετικό πλαίσιο προστασίας. Οι 96 από τις 198 “απάτητες παραλίες”, που θεσπίστηκαν χθες, βρίσκονται στην Περιφέρεια μας και αυτό μας δίνει την χαρά της προόδου στο ζήτημα της προστασίας της προσωπικότητας και της ταυτότητας των νησιών μας.
Το περιβάλλον έχει βρεθεί στην κορυφή του διεθνούς ενδιαφέροντος και αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση της διεθνούς κοινότητας.
Για εμάς, στο Νότιο Αιγαίο, τα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι ευκαιρίες ανάληψης πρωτοβουλιών, δράσης και παραγωγής έργου και προόδου. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών μας και έχουμε τοποθετήσει τον πήχη στην πιο ψηλή θέση που βρέθηκε ποτέ”.