Οι τουριστικοί πράκτορες της Βορείου Ελλάδας τίμησαν τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο
Περιφέρεια

Οι τουριστικοί πράκτορες της Βορείου Ελλάδας τίμησαν τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Για τη συμβολή του στη ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού από την Μακεδονία, τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης από τους τουριστικούς πράκτορες της Βορείου Ελλάδος

 

Γιώργος Χατζημάρκος: «Συνεχίζουμε  να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μας φέρνει πιο κοντά, συνεχίζουμε να ανοίγουμε δρόμους για τα νησιά μας»

 

Από την Σύμπραξη Τουριστικών Γραφείων Βορείου Ελλάδος τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή του στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Αλέξανδρου Θάνου,  Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, του Προέδρου της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιου,   εκπροσώπων των τουριστικών γραφείων της Βορείου Ελλάδος, καθώς και της αεροπορικής εταιρείας Sky Express.

H «Σύμπραξις» αποτελεί πρωτοβουλία του τουριστικού πράκτορα Στέφανου Χατζημανώλη, ιδιοκτήτη του Silver Holidays, ο οποίος έκανε την αρχή με τρία ακόμη τουριστικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης, τα Voya Travel, Caravel Travel και Genius Travel και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 90 τουριστικά γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σκοπός της συνένωσης δυνάμεων  είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού,  η ανάπτυξη της επισκεψιμότητας σε ελληνικούς προορισμούς για τους οποίους μέχρι πρότινος η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη ήταν δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις ανέφικτη.

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Sky Express, η οποία ήδη συνδέει τη Θεσσαλονίκη  με νησιά του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα με Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Αστυπάλαια, Λέρο, Κάσο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο και Μήλο, η  «Σύμπραξις» ανέπτυξε ένα νέο δίκτυο αεροπορικών συνδέσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο με δρομολόγια:

-Από 15 Ιουλίου 3 φορές την εβδομάδα, προς Αστυπάλαια (Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή) και Μήλο (Τετάρτη – Πέμπτη – Κυριακή) και

-Από Πέμπτη 29 Ιουλίου και κάθε Πέμπτη , μέχρι 26 Αυγούστου) προς Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς – Πάτμο, με ναύλωση αεροσκάφους ATR 48 θέσεων, με πτήση Αθήνα – Κάλυμνο και στη συνέχεια μεταφορά στα υπόλοιπα νησιά με το πλοίο ΖΕΦΥΡΟΣ/SAOS.

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει έμπρακτα την συνεργασία της «Σύμπραξις» με την Sky Express, με την προβολή των προορισμών του Νοτίου Αιγαίου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα δρομολογίων και ταξιδιωτικών πακέτων, είτε μέσω διαφήμισης στην ιστοσελίδα της Sky Express, είτε μέσω της εφαρμογής της αεροπορικής εταιρείας στα κινητά τηλέφωνα. Η συνεργασία ενδέχεται να επεκταθεί και πέραν του Αυγούστου, αναλόγως της ζήτησης και της πορείας επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία και την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του:

«Αυτό που γίνεται τώρα εδώ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς πρέπει να λειτουργήσουμε αυτήν την περίοδο. Η πανδημία, μετά τα 10 χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, ήρθε να μας δώσει την δυνατότητα να αναθεωρήσουμε αλλά και να ανακαλύψουμε πολλά νέα πράγματα.  Μέσα σε όλα αυτά που έχουμε να ανακαλύψουμε είναι και οι κρυμμένες μεγάλες ευκαιρίες που είναι δίπλα μας.

Η «Σύμπραξις» ξεκίνησε με τέσσερα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης και σήμερα είναι δεκάδες σε όλη την Μακεδονία. Οι απευθείας πτήσεις της Sky Express ήταν το έναυσμα αυτής της συνεργασίας, μαζί με την προεργασία που έκανε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. Γρηγόρης Τάσιος.

Σήμερα, αυτά τα τουριστικά γραφεία λειτουργούν αρμονικά και ομαδικά και προωθούν τον τουρισμό στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ! Χιλιάδες διανυκτερεύσεις έχει ήδη φέρει στα νησιά μας η συνεργασία αυτή και συνεχίζει καθημερινά ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη. Εμένα με εντυπωσιάζει αυτή η σπάνια συνεργασία στην χώρα μας, αφού φαίνεται να μην πολυταιριάζει στο DNA μας, αλλά με υπέροχα αποτελέσματα όποτε πετυχαίνει.

Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, η “Σύμπραξις” των Τουριστικών Γραφείων της Μακεδονίας, η αεροπορική Sky Express και η Περιφέρεια μας. Το δικό μου «ευχαριστώ» για την τιμητική βράβευση που δεχθήκαμε στην Θεσσαλονίκη, είναι στο ηθικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας η δική μας ανταμοιβή, αλλά στο πρακτικό μέρος είναι η ζεστή πρόσκληση όλων των νησιωτών στους φίλους Μακεδόνες.  Το δικό μου «ευχαριστώ», συνοδεύθηκε και από την δέσμευση που ανέλαβα, για μια ακόμη φορά, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μας φέρνει πιο κοντά. Να συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους για τα νησιά μας».

 

Για την Sky Express, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Τα φτερά της Sky Express είναι και φτερά μας. Εμείς είμαστε περήφανοι γιατί η χώρα έχει αεροπορικές εταιρίες δικές της, δυο εταιρίες οι οποίες είναι υπέροχες. Ξέρω μεγάλες χώρες που δεν έχουνε πια εταιρίες δικές τους και αυτή η μικρή χώρα έβγαλε δυο ζωντανούς οικονομικούς οργανισμούς. Και τα έχουν καταφέρει σε μια πάρα πολλή δύσκολη χώρα και οι δυο υπέροχα,  Θέλουμε να πάει ποιο ψηλά η Sky Express , γιατί όσο ανεβαίνει η Sky Express ανεβαίνουμε και εμείς»

 

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε:

«Οι αριθμοί (των αφίξεων) μπορεί στην αρχή να είναι  μικροί, αλλά μέσα στην πανδημία covid νομίζω ότι είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα.  Θα στηρίξω την προσπάθεια του Περιφερειάρχη σε οτιδήποτε χρειαστεί και προσωπικά αλλά και στο κομμάτι σε σχέση με την Sky Express.  Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να κάνουμε πολλά πράγματα. Είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε γίνει καλύτερο».

 

Η υπεύθυνη πωλήσεων της Sky Express Άννα Κατσανέβα δήλωσε:

«Εμείς στην Sky Express, δεν πουλάμε μόνο τις θέσεις μας,  ούτε την εταιρεία μας. Πουλάμε Ελλάδα.  Για αυτό ξεκινάμε με προορισμούς οι οποίοι έχουν δυνατότητες. Ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλονίκη μπήκαμε μετά στη Ρόδο, έχουμε ανοίξει και το εξωτερικό αλλά για εμάς, είναι η Ελλάδα αυτή μας έφερε εδώ που είμαστε. Για αυτό και εμείς “ ποντάρουμε ” πάρα πολύ στην Ελλάδα».

 

Το Γραφείο Τύπου