Τούρκοι δουλέμποροι στο Καστελλόριζο: Άγρια καταδίωξη και συλλήψεις
Ελλάδα

Καστελόριζο: Ποιοι είναι οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι που συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη ταχύπλοου [Βίντεο]

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών  Ρόδου  υποβλήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου δικογραφία που σχηματίστηκε για παράνομη είσοδο στη χώρα δύο Τούρκων δουλεμπόρων, που κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και για απείθεια.

Όπως μετέδωσε το Open, την Τρίτη στις 00:20 μετά τα μεσάνυχτα το Παρατηρητήριο Μεγίστης ενημέρωσε σκάφος του Λιμενικού  που περιπολούσε στην περιοχή, για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους το οποίο κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, με δυτική κατεύθυνση περί το ένα ναυτικό μίλι από το Καστελόριζο.

 

 

Άμεσα οι λιμενικοί που επέβαιναν στο σκάφος, κάνοντας χρήση σειρήνας, οπτικών σημάτων και άλλων μέσων ζήτησαν από τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο να σταματήσουν, χωρίς επιτυχία. Ακολούθησε καταδίωξη και τότε ο χειριστής του ταχύπλοου επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, κινούμενος μάλιστα αντικανονικά προς το σκάφος του Λιμενικού.

Τότε οι άνδρες του Λ.Σ. έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς σε ασφαλή τομέα και στη μηχανή του ταχύπλοου, καταφέρνοντας έτσι να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να συλλάβουν τους δύο επιβάτες τουρκικής καταγωγής ηλικίας 31 και 25 ετών αντίστοιχα.

Οι δύο αλλοδαποί, που δεν φέρουν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο και το μεσημέρι της Πέμπτης προσήχθησαν ενώπιον εισαγγελέα συνοδεία προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Οι δύο συλληφθέντες πήραν προθεσμία να απολογηθούν για αύριο Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι.

Οι δύο Τούρκοι κατηγορούνται για απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου, παράνομη είσοδο στη χώρα και βία κατά υπαλλήλων.

Ποιοι είναι οι δύο Τούρκοι συλληφθέντες

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατική” στη Ρόδο, ο ένας συλληφθείς, ένας Τούρκος, 31 ετών, δηλώνει υπάλληλος καφετέριας και ο 25χρονος ομοεθνής του δηλώνει γραφίστας. Από την έρευνα στο σκάφος βρέθηκε πλήθος σωσιβίων, που δεν δικαιολογείται η κατοχή τους.

Ο πρώτος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν έχει κάνει κάτι παράνομο και ότι πήρε το σκάφος με τον φίλο του για να το πάνε στο Καλκάν για επισκευή. Το σκάφος ανήκει σε έναν άλλο φίλο του και πέρασαν κάτω από το Καστελλόριζο γιατί δεν είχαν έγγραφα μαζί τους και δεν ήθελαν να τους εντοπίσει η τουρκική ακτοφυλακή.

Λίγη ώρα αφού ξεκίνησαν, όπως είπε, ξέμειναν από βενζίνη και ενώ προσπαθούσαν να γεμίσουν το ντεπόζιτο, τούς εντόπισε η ελληνική ακτοφυλακή.

Όπως μετέδωσε το Open, την Τρίτη στις 00:20 μετά τα μεσάνυχτα το Παρατηρητήριο Μεγίστης ενημέρωσε σκάφος του Λιμενικού  που περιπολούσε στην περιοχή, για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους το οποίο κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, με δυτική κατεύθυνση περί το ένα ναυτικό μίλι από το Καστελόριζο.