Σύσκεψη συνεργασίας ΔΕΥΑΡ και Περιφέρειας
Περιφέρεια

Σύσκεψη συνεργασίας ΔΕΥΑΡ και Περιφέρειας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΥΑΡ με συμμετέχοντες τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη, τον πρόεδρο της εταιρείας Βασίλη Μανέτα, τον αντιπρόεδρο Σπύρο Σπυρόπουλο και τον διευθυντή Γιώργο Υψηλάντη.
Στην προγραμματισμένη αυτή σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα εφ’ όλης της ύλης, αλλά κυρίως θέματα που άπτονται της αγροτικής πολιτικής.
Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για την πορεία της νεοσυσταθείσας διοίκησης του ΤΟΕΒ Απολακκιάς η οποία ανέλαβε το δύσκολο έργο της επαναλειτουργείας του φράγματος Απολακκιάς με νοικοκυριό και διαφάνεια. Στην προσπάθεια αυτή η ΔΕΥΑΡ συμβάλλει με χορήγηση κάθε εφικτής βοήθειας, κάτι που σχολίασε ο κ. Ζαννετίδης κι ευχαρίστησε τους διοικούντες για την πολύ καλή συνεργασία τους.
Παράλληλα έθεσε θέμα για την διαφοροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΡ προς τους παραγωγούς, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί η διάθεση ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα. Η πρόταση του κ. Ζαννετίδη ήταν εμπεριστατωμένη, αφού πρότεινε και τον τρόπο για τον διαχωρισμό της τιμής της άρδευσης με μείωση της για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που έχουν πληγεί σημαντικά και από την πανδημία.
Οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΡ που ετοιμάζουν την κατάθεση προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας τιμολογιακής πολιτικής υποσχέθηκαν να μελετήσουν την πρόταση του και να την συμπεριλάβουν στον «τιμοκατάλογο» τους.
Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε στη σύσκεψη ήταν η πορεία των αντισταθμιστικών έργων της ΔΕΥΑΡ στη Νότια Ρόδο, έργα ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, που το κόστος τους πληρώνεται από την ΔΕΗ.
Ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να επισπευσθούν οι εργασίες αυτές, που χρονίζουν και αποτελούν τροχοπέδη στην όλη αναπτυξιακή πολιτική της περιοχής.
Το Γραφείο Τύπου