Ρόδος

Σύλλογος AμεΑ Ρόδου : Ακατάλληλες οι συνθήκες φύλαξης των συστημάτων Sea Access στην παραλία Έλλη

O  Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής 

Μόνο πίκρα, θυμός , αγανάκτηση και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ, που ζητάει κάποια στιγμή υπεύθυνες απαντήσεις! Αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα αντικρύσαμε σήμερα όταν επισκεφτήκαμε την παραλία Έλλη στo πλαίσιo των ελέγχων που κάνουμε μαζί με αρμόδιους Αντιδημάρχους και υπεύθυνους των τοπικών κοινοτήτων για την προετοιμασία τοποθέτησης των ειδικών συστημάτων πρόσβασης Α.με.Α στη θάλασσα, sea access.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας μαζί με την κυρία Κεφάλα Βασιλική, Προϊσταμένη Καθημερινότητας του Δήμου μας, επισκεφθήκαμε σήμερα την εν λόγω παραλία, ψάχνοντας ταυτόχρονα να βρούμε που είναι αποθηκευμένο το ειδικό αυτό σύστημα για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Η εικόνα που αντικρύσαμε μας σόκαρε όλους. Βρισκόταν μέσα στο σαθρό και σάπιο κουβούκλιο, απροστάτευτο , έρμαιο στις καιρικές συνθήκες , χωρίς να έχουν μπει καν στη διαδικασία αυτοί οι ανεγκέφαλοι και επικίνδυνοι άνθρωποι( ποιοι άραγε …?) όπως αποδεικνύεται που το έβαλαν εκεί να αποσυνδέσουν ούτε τα καλώδια και να απομονώσουν τις ασφάλειες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μόνιμης βλάβης!!!!

Οι σοκαριστικές αυτές εικόνες που τραβήξαμε μιλούν από μόνες τους. Σάπια και διαλυμένη πόρτα την οποία είχαν δέσει με σχοινί, ένα ξύλο περασμένο διαγώνια για να ασφαλίζει !!! τη διαλυμένη πόρτα, ένας σκελετός χαρταετού να κοσμεί τη πόρτα, στο εσωτερικό , σάντουιτς αποξηραμένα στο δάπεδο, εσώρουχα και μαγιό να κοσμούν το χώρο !!!

Το κιόσκι, η ψάθινη ομπρέλα, άχρηστη πια για χρήση που τη ψάχναμε πέρυσι πεταμένη και πλακωμένη , από τη χημική τουαλέτα, που την είχαν γείρει μάλλον για προστασία !!!!

Πλήρης εγκατάλειψη , απογοήτευση και ένας απέραντος θυμός. Θυμός απύθμενος , αν σκεφτούμε ότι ο τότε υπεύθυνος παραλιών το Νοέμβριο του 2023 , μετά και τον επιτόπιο έλεγχο που έγινε στις 27 Οκτωβρίου του κλιμακίου ΕΣΠΑ, όπου έπεσαν και τα σχετικά πρόστιμα λόγω αυτών των ζητημάτων, μας διαβεβαίωνε ότι το σύστημα μαζεύτηκε και φυλάχτηκε !!!!!

Λυπούμαστε ειλικρινά !!

Φαίνεται ότι δεν πήραμε το μάθημά μας…. Καλούμε όλους όσους έχουν έστω και την ελάχιστη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα επί του θέματος, αν διαθέτουν την ελάχιστη ευθιξία, να αναλογιστούν – αν είναι σε θέση βέβαια να το κάνουν- τον Ιερό σκοπό που εξυπηρετούν τα συστήματα αυτά.

Ίσως μόνο τότε να καταλάβουν και να λειτουργήσουν υπεύθυνα. Δώσαμε μακροχρόνιο αγώνα σαν Σύλλογος για να καταφέρουμε να τοποθετηθούν αυτά τα συστήματα και εδώ στη Ρόδο μας, όταν άλλες πόλεις της πατρίδας μας τα έχουν εγκαταστήσει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι ΔΕΝ είμαστε σε θέση να τα συντηρήσουμε και να τα λειτουργήσουμε. Κρίμα να αποτελούμε το παράδειγμα προς αποφυγή….

Ο Σύλλογός μας δεν είναι αστυνομικό όργανο , έχουμε όμως κάθε δικαίωμα να παρεμβαίνουμε, να επισημαίνουμε, να καταγράφουμε, να καταγγέλλουμε και να απαιτούμε , για την επίτευξη του σκοπού μας που δεν είναι κάτι περισσότερο , από τη προσπάθεια να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας σε κάθε επίπεδο, επιζητώντας συνεργασία, συνεννόηση , αλλά προπάντων κατανόηση…

Θέλουμε καταλήγοντας να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους των λοιπών δημοτικών ενοτήτων Αφάντου, Καλλιθέας, και Λίνδου που φρόντισαν να φυλάξουν υπεύθυνα σε ασφαλή σημεία τα συστήματα αυτά έτσι ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για να είναι σήμερα και μετά από τη σχετική συντήρηση, σχεδόν έτοιμα για τοποθέτηση . Παρακολουθούμε και αναμένουμε…