Κατατέθηκε στο Yπουργείο Εργασίας η Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Ρόδος

Κατατέθηκε στο Yπουργείο Εργασίας η Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κατατέθηκε χθες από τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, Εγγλέζο Παναγιώτη, και τον αντιπρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλη Αθανάσιο, στο υπουργείο Εργασίας η ΤΣΣΕ που υπέγραψε πρόσφατα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Η σύμβαση προβλέπει αύξηση 9% από την αρχή του Σεπτέμβρη 2022 και στο τέλος της ισχύος της μπορεί να αποφέρει ονομαστική αύξηση βασικών 13%, όμως η μεσοσταθμική αύξηση φτάνει το 14,3%. Επιπλέον, συν 5% στους μετρ, τους σερβιτόρους και βοηθούς αυτών που απασχολούνται με σπαστό ωράριο. Μια σύμβαση η οποία συνολικά θα αποφέρει πάνω από 20% αύξηση στους εργαζόμενους της περιοχής μας. Επιπλέον, ορίζει το εποχικό βοήθημα σε 11,5% και αποσαφηνίζει τα επιδόματα τουριστικής εκπαίδευσης για τους πτυχιούχους ανωτέρων σχολών, μέσω τουριστικών σχολών, μετεκπαίδευσης, ταχύρρυθμης εκπαίδευσης Ο.Α.Ε.Δ και αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον δήμο Ρόδου και τους τοπικούς φορείς, θα γίνει η διαδικασία για να κηρυχθεί η υποχρεωτικότητα της ΤΣΣΕ στην περιοχή μας.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, εκτός των άλλων, συζητήθηκε το θέμα της επέκτασης του επιδόματος ανεργίας σε επίπεδα των προ μνημονίων εποχής. Μία πρόταση η οποία έχει κατατεθεί από κοινού με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και αποτελεί σημαία διεκδίκησης για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Ρόδου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

«Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, «να είναι συμπαραστάτες μας στην όλη αυτή προσπάθεια, η οποία μαζί με την πρωτοποριακή σύμβαση που έχει υπογραφεί θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους εργαζόμενους από όλη την Ελλάδας να απασχοληθούν στις επιχειρήσεις της περιοχής μας».
Το Ε.Κ.Ρ και το  Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θα συνεχίσουν τον αγώνα για περισσότερες κατακτήσεις όπως το πράττουν όλα αυτά τα χρόνια.