Πολιτική

Σε Ρόδο και Τήλο ο Κυρ. Μητσοτάκης Ομιλία το βράδυ στο φόρουμ για τον τουρισμό

Έφτασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αναχώρησε αμέσως για το νησί της Τήλου για ολιγόωρη επίσκεψη.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από την υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά και τους βουλευτές Δωδεκανήσου Μανο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη και Μίκα Ιατρίδη καθώς και από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο.

Στην Τήλο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με κατοίκους και θα συζητήσει μαζί τους θέματα που απασχολούν το νησί.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και το δημαρχείο του νησιού και σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας της Τήλου.

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στη Ρόδο όπου θα έχει συνάντηση με πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια στις 8 μ. μ. ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο φόρουμ EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis” σε ξενοδοχείο του νησιού.

Το φόρουμ αποτελεί την πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση αυτού του επιπέδου, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της HOTREC και συνδιοργανωτή την περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στην διάρκεια του θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής που ανατρέπουν τα παραδοσιακά μοντέλα επιχειρηματικότητας, επηρεάζουν τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές των ταξιδιωτών, κάνουν πολύπλοκες τις αποφάσεις των επενδύσεων και δυσκολεύουν τη διαχείριση των τουριστικών προορισμών.

Κατά τις εργασίες του Φόρουμ, θα οριστικοποιηθεί και θα υπογραφεί η Κοινή Διακήρυξη της Ρόδου για την Kλιματική Aλλαγή και τον Ευρωπαϊκό τουρισμό.

Με τη Διακήρυξη, αφενός ο ιδιωτικός τομέας δεσμεύεται για τις δράσεις που θα αναλάβει ο ίδιος και αφετέρου ζητεί από τη νέα ηγεσία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαμορφώσει τις κατάλληλες πολιτικές και τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία για την απάντηση στις προκλήσεις της Κλιματικής Κρίσης.