Αθλητικά

Πολλές αναμένονται οι συμμετοχές στα 5χλμ. την ημέρα του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου

Εκατοντάδες Ροδίτες και όχι μόνο, αναμένεται να συμμετάσχουν στον αγώνα των 5.000μ. του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στις 21 Απριλίου 2024. Πρόκειται για το μικρότερο-σε απόσταση- αγώνα δρόμου του προγράμματος, που θα εκκινήσει στις 11.50π.μ. από την Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως) και θα τερματίσει στην Πλατεία Ελευθερίας (Βωμός της πατρίδας). Θα προηγηθεί της περιπατητικής διαδρομής των 5 χιλιομέτρων, που για πρώτη φορά εντάχθηκε στο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Περιγραφή της Διαδρομής των 5χλμ, είναι: Πλατεία Ρίμινι  Ακτή Σαχτούρη Οδός Αυστραλίας  Αναστροφή στη διασταύρωση της Οδού Αυστραλίας με την Ι. ΚαποδιστρίουΟδός Αυστραλίας Ακτή Σαχτούρη Πύλη ΕλευθερίαςΤερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

 

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Μαραθώνιου και Ημιμαραθώνιου έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και για τον αγώνα δρόμου των 5χλμ. το 12ο έτος της ηλικίας τους. Για όλους τους δρομείς κάτω των 18 ετών είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση ενός εκ των κηδεμόνων του.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς, είναι η αποστολή ή η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας καθώς και η υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα έως την επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών.

Στον αγώνα δρόμου 1χλμ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές –τριες γεννημένοι –ες τα έτη 2012 έως 2015.

 

 

Διακρίσεις – Έπαθλα

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των Δρόμων. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης ηλεκτρονικού διπλώματος συμμετοχής μόλις επισημοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα.

-Οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

στις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr

 

-Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ο αγώνας υποστηρίζεται

από το Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί

υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή

που «διατρέχει» τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρόδου.

-Χρυσοί Χορηγοί του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι, ο όμιλος H Hotels Collection και

η Under Armour. Ασημένιοι Χορηγοί είναι, η Aegean Airlines, ο όμιλος Mitsis Hotels, η Blue Star και η Three Sixty Marketing. Επίσημοι χορηγοί είναι, οι  ΚΑΥΚΑΣ, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ, ΜG MOTOR Παρασκευάς, Sunrise HotelRoufas FurnitureiSTORMLindos HotelBlue Bay LabrandaERGO Hellas.

-Χορηγοί επικοινωνίας είναι, oι  Mad TV, Mad Radio, Real Voice 99.5, Radio Proto 91.5, Ράδιο Αρχάγγελος  94.1, Best FM 103.1, Radio 1 88, TourismΤοday.gr, iRun.gr και Ιnnews.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.rhodesmarathon.gr/

https://www.facebook.com/roads2rhodes/

https://www.instagram.com/roadstorhodes/