Ρόδος

Από τη Ρόδο στην Αμερική: Η Anosis Robotics Academy ανεβάζει την Ελληνική Ρομποτική στην Παγκόσμια Σκηνή

Η κορυφαία Ακαδημία Ρομποτικής της Ρόδου, Anosis Robotics Academy, κατακτώντας τη 2η θέση στην καινοτομία και την 7η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της First Lego League που διεξήχθη στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης 9-10 Μαρτίου 2024, προκρίθηκε και θα ταξιδέψει τον Ιούνιο του 2024 στη Μασαχουσέτη της Αμερικής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WPI FLL US Open.

Στον Παγκόσμιο διαγωνισμό της Αμερικής θα συμμετέχει η Anosis Robotics Academy με την ομάδα Ρομποσυναρτήσεις (ROBO+ART(ήσεις) με τα παιδιά:

· ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΣΤΕΡΓΟ ,

· ΓΟΥΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟ,

· ΓΟΥΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ,

· ΓΙΑΛΛΟΥΣΗ ΛΥΔΙΑ,

· ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,

· ΛΙΑΜΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ,

· ΣΠΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ,

· ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ,

· ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Η Anosis Robotics Academy μπόρεσε να μυήσει τους νεαρούς μαθητές στον θαυμαστό κόσμο της ρομποτικής και της καινοτομίας. Με απόλυτη προσήλωση στην ομαδική προσπάθεια τους ενθάρρυνε να αναλάβουν την πρόκληση της συμμετοχής σε αυτόν τον απαιτητικό διαγωνισμό και τους έπεισε να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους για να επιτύχουν το ακατόρθωτο. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μια επαρχιακή ομάδα από την Ρόδο συμμετέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής στην Αμερική!

Στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες οι εξαιρετικοί γονείς των παιδιών, που έδειξαν τον δρόμο προς μια δυναμική και φωτεινή εποχή. Παρέμειναν δίπλα μας, παρακολούθησαν και στήριξαν όλη την προσπάθεια, μην παραλείποντας ποτέ να παρίστανται στον χώρο του διαγωνισμού. Με την αγάπη, τα χαμόγελα και τις ευχές τους, μοιράστηκαν την αγωνία μας και ενέπνευσαν τα παιδιά να προχωρήσουν μπροστά με αυτοπεποίθηση.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να δοθεί σε όλο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Anosis Robotics Academy που συνέβαλε σ’ αυτή την τεράστια επιτυχία. Στους υπέροχους καθηγητές τους, Καρπάθιο Γαβριήλ και Κοτλίδα Μαρία, που ανέλαβαν την προετοιμασία της ομάδας και στην Υπεύθυνη της Anosis Robotics Academy, Χατζηνικόλα Φλώρα.

Το επόμενο στάδιο είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της ομάδας για τη συμμετοχή και διάκριση των παιδιών στην Αμερική και η κάλυψη μέρους των εξόδων, που υπερβαίνουν το ποσό των 45.000€ για τη μεταφορά και τη διαμονή των παιδιών και των καθηγητών τους, μέσω χορηγιών και δωρεών.

Εκφράζουμε την αισιοδοξία μας ότι θα βρεθούν χορηγοί που θα αναγνωρίσουν το αξιέπαινο έργο των παιδιών και θα τα στηρίξουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.