Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφέρεια

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Γ. Χατζημάρκος: Στο πρόσωπό σας ευχαριστούμε το προσωπικό του Ελληνικού Στρατού για το περιβάλλον ειρήνης και ασφάλειας που απολαμβάνουμε

Τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο συνάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αμέσως μετά την επίσκεψή του στην έδρα της 95 ΑΔΤΕ στην Ρόδο.

Κατά τη συνάντησή τους στο κτήριο της Περιφέρειας, παρόντες ήταν ακόμα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Χούπης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Ευστρατίου και ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος, Γεώργιος Μανουράς.

«Στο πρόσωπό το δικό σας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που έχουμε την τιμή να σας υποδεχόμαστε σήμερα στα γραφεία μας, ευχαριστώ το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, τις γυναίκες και τους άντρες που υπηρετούν την πατρίδα και προσφέρουν εθνικό αλλά και κοινωνικό έργο»

δήλωσε ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας τον Υπουργό και ευχαριστώντας τον για την εξαιρετική τιμή της επίσκεψή του. «Ο ρυθμός ανάπτυξης των νησιών μας πάει εξαιρετικά καλά, αλλά μία  οικονομία έχει πεδίο ανάπτυξης χάρη στο περιβάλλον ειρήνης και ασφάλειας που μας προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις» επεσήμανε.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Ελληνικό Στρατό ενημερώνοντας τον Υπουργό για τα τέσσερα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας τη σχέση εμπιστοσύνης και ζωής που έχουν οι ακρίτες νησιώτες με τον Ελληνικό Στρατό:την κτηριακή αναβάθμιση του ΤΕ Λέρου, του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 95 ΤΥΕΘ καθώς και πέντε κτηρίων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κάρπαθο.

Ιδιαίτερη ωστόσο ήταν η αναφορά του στο έργο λιμενικών υποδομών στη νήσο Ρω, το οποίο ολοκληρώνεται σε ένα μήνα περίπου. «Ένα πλοίο δεμένο στο λιμάνι της Ρω είναι ο δικός μας τρόπος εκπλήρωσης του εθνικού μας καθήκοντος» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.