Στην 2η θέση ο Ανδρέας Δερμάτης στον διαγωνισμό «European Young Chef Award 2021
Περιφέρεια

Στην 2η θέση ο Ανδρέας Δερμάτης στον διαγωνισμό «European Young Chef Award 2021”

Μια ακόμη σημαντική διάκριση για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στην 2η θέση ο Ανδρέας Δερμάτης στον διαγωνισμό “European Young Chef Award 2021”

Την 2η θέση κατέλαβε ο νεαρός σεφ από την Ρόδο Ανδρέας Δερμάτης ,  στο διαγωνισμό για την ανάδειξη του European Young Chef 2021 , που πραγματοποιήθηκε στην Μπράγκα, της  βορειοδυτικής Πορτογαλίας στις 22 -23- 24 και 25 Νοεμβρίου 2021

Την πρώτη θέση στο European Young Chef Award 2021 κέρδισε ο Espen Laumann από την Περιφέρεια Trondheim-Trøndelag της Νορβηγίας, που έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας για το 2022 και την τρίτη η Frida Jensen, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Aarhus-Central της Δανίας.

Το πιάτο “Λακάνη” της Ρόδου εκπροσώπησε  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ο ταλαντούχος νεαρός σεφ  δημιούργησε  την ροδίτικη συνταγή “Λακάνη”, στην παραδοσιακή και τη μοντέρνα εκδοχή της.

Ο chef Andreas Dermatis και ο μέντορας του executive chef Kontaratos Dimis παρουσίασαν το Ροδίτικο  παραδοσιακό πιάτο “Λακάνη” με την συμμετοχή των ελαιολάδων Σακελλαρόπουλου, Enigma flavored gourmet & Oleoastron gourmet evoo

“Η τοπική γαστρονομία είναι θησαυρός και αποκτά αξία μόνο όταν τη διαδίδουμε γενναιόδωρα από γενιά σε γενιά”, σημειώνει ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στον διαγωνισμό.

Ο Ανδρέας Δερμάτης πήρε τα πρώτα του μαθήματα μαγειρικής από τη γιαγιά του, που του δίδασκε την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής της και τη μαμά του, που συνήθιζε να κάνει τούρτες για ειδικές περιπτώσεις. Αυτός ήταν ο λόγος που σπούδασε στη συνέχεια στη σχολή μαγειρικής και αναβάθμισε ακολούθως τις μαγειρικές του δεξιότητες κάνοντας πολλά σεμινάρια γαστρονομίας σε όλη την Ευρώπη. Έχει καλή και πλούσια, για την ηλικία του, εμπειρία στον jενοδοχειακό κλάδο και υψηλό αίσθημα εθελοντισμού σε πολλές εκδηλώσεις και σεμινάρια γαστρονομίας. Είναι ένας ασταμάτητος νέος σεφ, που αναζητά εμπειρίες, νέες τεχνικές και υλικά, αλλά πάντα εστιάζεται στον παραδοσιακό και μητρικό τρόπο μαγειρικής.

Το κίνητρο που παίρνει από τον Σεφ του είναι να έχει μια μέρα το δικό του εστιατόριο, όπου θα μπορεί να παρουσιάζει στους καλεσμένους την ιδέα της μαγειρικής, συνδυάζοντας το τοπικό, το εποχιακό, το υγιεινό, το νόστιμο και το καινοτόμο.

Σεφ και μέντοράς του σε αυτό το ταξίδι είναι ο Δημήτρης Κονταράτος, με πλούσια μαγειρική εμπειρία και σημαντικούς γαστρονομικούς σταθμούς εντός και εκτός Ελλάδας.

Happy to meet again the PERSON ( Diane Dodd ) who leads this great organisation IGCAT that change the way of thinking in our local gastronomy!!

Η μέχρι σήμερα παρουσία της Περιφέρειας στον ετήσιο αυτό διαγωνισμό έχει αποφέρει δύο χρυσά μετάλλια, το 2016 με τον Σταμάτη Μισομικέ στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και το 2019 με την Ειρήνη Γεωργουδιού στη Ρόδο, καθώς και ένα χάλκινο με τον Αντώνη Δημοβασίλη στο Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας, γεγονός που αναδεικνύει τις μεγάλες γαστρονομικές δυνατότητες των νησιών μας.

Η Ειρήνη Γεωργουδιού, νικήτρια του βραβείου το 2019, πήρε  μέρος ως μέλος στην κριτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού.

Το βραβείο Young Chef διοργανώνεται και προωθείται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τέχνης και Τουρισμού (IGCAT), σε συνεργασία με ινστιτούτα μαγειρικής τέχνης στις Περιφέρειες Γαστρονομίας. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό από όλη την Ευρώπη, με στόχο την προώθηση καινοτομιών στην παραδοσιακή κουζίνα, την ανάδειξη της βιωσιμότητας στη διατροφική κουλτούρα και τη δημιουργία μελλοντικών πρεσβευτών για τοπικά προϊόντα διατροφής.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης, παρουσιάζοντας καινοτομίες σε παραδοσιακά πιάτα από τις περιφέρειες τους.

 

O  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media δήλωσε :

Συγχαρητήρια Ανδρέα !

Ο Ανδρέας Δερμάτης μας έκανε περήφανους κατακτώντας την 2η θέση στον διαγωνισμό για τον τίτλο του European Young Chef 2021.

Από το 2016, οπότε και καθιερώθηκε, μέσα από τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, ο θεσμός της ανακήρυξης του European Young Chef, η Περιφέρεια μας πρωταγωνιστεί κατακτώντας υψηλές θέσεις, αποτέλεσμα της καλής δουλειάς των παιδιών που μας εκπροσωπούν κάθε χρόνο και των αρχιμαγείρων των νησιών μας με τους οποίους συνεργαζόμαστε για την επιλογή και την προετοιμασία τους.

Η καλή δουλειά πάντα φέρνει χαμόγελα

 

Γιώργος Σακελλαρόπουλος

Μεγάλη τιμή και περηφάνια…!!

2η ΘΕΣΗ – 2nd PLACE EUROPEAN YOUNG CHEF !!

Η ΛΑΚΑΝΗ – LAKANI από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΡΜΑΤΗΣ – Andreas Dermatis με μέντορα τον executive chef Kontaratos Dimis και τα gourmet ελαιόλαδα Enigma flavored gourmet και Oleoastron gourmet evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στην 2η θέση του καλύτερου νέου chef της Ευρώπης !!

Μόνο περηφάνια για αυτό το παλικάρι, το ήθος, την αφοσίωση και την ταπεινότητα του !!

Αξία μεγάλη η συμβολή του τεχνολόγου τροφίμων Kontaratos Dimitris και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου σε όλη αυτή την προσπάθεια !!

Συγχαρητήρια Αντρέα, το αξίζεις και ένα μεγάλο μπράβο φίλε Ντίμη μαζί με ένα θερμό ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να δημιουργήσετε το ευρηματικό πιάτο “Λακάνη” με τα ελαιόλαδα μας !!

Είστε άξιοι εκπρόσωποι της Ελλάδας,της Ρόδου, του Νότιου Αιγαίου και όλων των Ελλήνων !!

Συγχαρητήρια

από όλους τους Έλληνες !!

 

RetroboxDesign

Συγχαρητήρια

στον Dermatis Andreas για την 2η θέση στον διαγωνισμό European Young Chef Award 2021 της IGCAT.

Γραφιστικός σχεδιασμός για την παρουσίαση της «λακάνης», χαρακτηριστικό Ροδίτικο πιάτο, συνδεδεμένο με τα ήθη και τις συνήθειες του νησιού.

Πηγή έμπνευσής μου η Ροδίτικη γη. Γεωμετρικές φόρμες, χρώματα και κείμενο συντονισμένα όπως οι πρώτες ύλες σε μια οργανική σύνθεση. Μεταμοντέρνα προσέγγιση για την ανάδειξη της μοναδικότητας του πιάτου σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές του.

#IGCAT #FOOD #RegionsofGastronomy #Gastronomy #CULTURE #regionaldevelopment #europeanregionsofgastronomy #talent #creativity #design #retroboxdesign #rhodes