ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου: “Έτοιμο και λειτουργικό να δοθεί σε χρήση, αλλά με κανόνες που θα φροντίσουμε να τηρηθούν ασχέτως πολιτικού κόστους”

Έτοιμο να παραδοθεί σε χρήση πίσω στον Δήμο Ρόδου από το ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου από την 1η Μαρτίου, είναι το νέο κύτταρο, στο ΧΥΤΑ του βορείου τριγώνου, ο οποίος πριν από 10 μήνες ήταν μη λειτουργικός.

«Έτοιμο και λειτουργικό να δοθεί σε χρήση, αλλά με κανόνες που θα φροντίσουμε να τηρηθούν ασχέτως πολιτικού κόστους», δήλωσε με ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Φορέα Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος με καυστικό πολιτικό σχόλιο αναφέρει ότι μας “έδωσαν” μια βόμβα που είχε ήδη εκραγεί και έπρεπε να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις της. Να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα δεκαετιών αδιαφορίας. Και το κάνουμε στον ΦοΔΣΑ αλλά και στην Περιφέρεια που τον στηρίζει σε τεχνικό επίπεδο, με χαρά και όχι με την συνήθη κλάψα. Γιατί, για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι σύνθημα και λόγια. Είναι σχέδιο και πράξεις. Στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τα πιο δύσκολα προβλήματα. Με τις χειρότερες χωματερές του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτικής, με τις χωματερές της αδράνειας και του λαϊκισμού».

 

Γ. Χατζημάρκος: Στον ΦΟΔΣΑ ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις χειρότερες χωματερές του περιβάλλοντος και της πολιτικής, με τις χωματερές της αδράνειας και του λαϊκισμού

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Σε αυτό το σημείο πριν από έναν χρόνο ο Δήμος Ρόδου παρέδωσε στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έναν ΧΥΤΑ στα χαρτιά, μια χωματερή στην πραγματικότητα, κορεσμένη και άκρως ακατάλληλη.
Τι ανατέθηκε στον ΦΟΔΣΑ ; Να βρεί διέξοδο στο χάος. Και εμείς τότε αναλάβαμε την ευθύνη και δεσμευτήκαμε ότι σε έναν χρόνο θα είμαστε στο ίδιο σημείο με τη λύση.
Πιστοί στο ραντεβού μας, είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε πίσω στον Δήμο Ρόδου, και αυτό θα γίνει απο την 1η Μαρτίου, ένα νέο κύτταρο, λειτουργικό. Ετοιμο να δοθεί σε χρήση, αλλά με κανόνες που θα φροντίσουμε να τηρηθούν ασχέτως “πολιτικού κόστους”.
Όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί και στην ώρα μας. Όχι γιατί ήταν εύκολο. Αντιθέτως, αυτό που μας “έδωσαν” δεν ήταν μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί αλλά μια βόμβα που είχε ήδη εκραγεί και εμείς έπρεπε να διαχειριστούμε τις επιπτώσεις της. Να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα δεκαετιών αδιαφορίας. Και το κάνουμε στον ΦοΔΣΑ αλλά και στην Περιφέρεια που τον στηρίζει σε τεχνικό επίπεδο, με χαρά και όχι με την συνήθη κλάψα. Γιατί, για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι σύνθημα και λόγια. Είναι σχέδιο και πράξεις.
Στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τα πιο δύσκολα προβλήματα. Με τις χειρότερες χωματερές του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτικής, με τις χωματερές της αδράνειας και του λαϊκισμού. Στη θέσης τους, δημιουργούμε νέα κύτταρα διοίκησης που αποκαλύπτουν σχέδιο, απαιτούν κόπο και παράγουν αποτελέσματα.
Για έναν μόνο λόγο και με έναν σκοπό: Να παραδώσουμε στα παιδιά μας, ένα περιβάλλον καλύτερο από αυτό που εμείς παραλάβαμε 😊
ΥΓ: Ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου τους αφανείς εργάτες, τους συνεργάτες μου, που έχασαν ελεύθερο χρόνο, θυσίασαν οικογενειακές και κοινωνικές στιγμές, δούλεψαν χωρίς ωράριο για να κάνουν αυτό το μικρό θαύμα σε 10 μόλις μήνες.