Δήμος

Από τις 19 Φεβρουαρίου η εφαρμογή του νέου συστήματος ελέγχου οχημάτων στη Μεσαιωνική Πόλη

Από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 πρόκειται να επαναλειτουργήσει το σύστημα ελέγχου εισόδου οχημάτων στη Μεσαιωνική Πόλη.
Ουσιαστικά επιτρέπεται η είσοδος μόνον στα οχήματα των μόνιμων κατοίκων της περιοχής οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, και σε όσους διαθέτουν προσωρινή για το χρονικό διάστημα 6:00 π.μ. έως 8:45 π.μ. καθημερινά.
Παράλληλα θα λειτουργεί και το υπάρχον σύστημα για τους κατόχους οχημάτων που δεν έχουν εγκαταστήσει ακόμα το καινούργιο. Τα δύο συστήματα θα λειτουργούν παράλληλα για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναβάθμισης.
Επίσης τα οχήματα συγγενών α’ βαθμού των μόνιμων κατοίκων, οχήματα ατόμων που συνδράμουν υπερήλικες, άτομα με αναπηρία ή ασθενείς θα λειτουργούν με το νέο σύστημα ενώ οι λοιπές κατηγορίες οχημάτων (τουριστικά καταλύματα, οχήματα έκτακτης ανάγκης, ΑΜΕΑ, υπηρεσιακά οχήματα του Δήμου Ρόδου, της ΠΝΑι, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ κ.ο.κ.) θα υπόκεινται στο υπάρχον σύστημα ελέγχου αναγνώρισης των πινακίδων των οχημάτων.
Όσοι χρειάζονται προσωρινή άδεια εισόδου ή θέλουν πληροφορίες για τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας εισόδου μπορούν να τηλεφωνούν στο 22410 38077, και στο site του Δήμου Ρόδου.
Θα παρακαλέσουμε τους οδηγούς να εισέρχονται με προσοχή και με χαμηλές ταχύτητες εντός του μνημείου.
Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης & Μνημείων Δήμου Ρόδου