Ρόδος

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Ρόδου : «Απαιτούμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε κάθε δήλωση του Πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών όμως…

Με λύπη ακούσαμε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού χθες σε μπλόκο αγροτών στη Βόνιτσα. Από το πρωί όλα τα μέσα αναπαράγουν τη συγκεκριμένη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ‘’ΟΥΤΕ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ’’,  δήλωση που προσβάλλει τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου.

Η δήλωση αυτή αποτελεί ανεπίτρεπτη προσβολή και προκλητική επίθεση εναντίον όλων των εργαζομένων στη χώρα. Σήμερα ήταν οι σερβιτόροι (αναφερόμενος σε αυτούς με τον προκλητικό όρο ΄΄γκαρσόνια΄΄) αύριο οι μάγειρες , μεθαύριο οι οδηγοί και όλοι οι παραγωγικοί εργαζόμενοι της Ελλάδος.

Ο Πρωθυπουργός εκδηλώνει απαράδεκτη έλλειψη σεβασμού και ανευθυνότητας προς όλους εκείνους που καθημερινά εργάζονται με αφοσίωση και προσωπικά κόστη για να συντηρήσουν την οικονομία μας. Η δήλωση αυτή του Πρωθυπουργού δείχνει ότι επιλέγει την επίθεση αντί για τον σεβασμό και την αλληλεγγύη. Είναι απαράδεκτο να εκμεταλλεύεται κάποιος την εξουσία του για να προκαλεί διχασμό και αναστάτωση αντί να προωθεί την ενότητα και την αλληλεγγύη.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στους οικονομικούς μετανάστες στην Γερμανία στον απλό εργαζόμενο κόσμο, στους επιστήμονες μας, που ο ίδιος και η κόζα νόστρα του στα υπουργικά συμβούλια ανάγκασε σε άταχτο φυγή τόσα χρόνια με τ΄ αντεργατικά και καταδυναστευτικά του μέτρα.

Κατηγορηματικά απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης δήλωσης από τον κ. Πρωθυπουργό και τη διευθέτηση του θέματος με συγνώμη προς το σύνολο των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής.  Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αποφυγή αυτής της ενέργειας , θα θεωρηθεί ακόμη πιο προσβλητική και ανεύθυνη εκ μέρους του Πρωθυπουργού και θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη απώλεια εμπιστοσύνης από το λαό.

Δηλώνουμε με όλο το βάρος της ευθύνης που μας αντιστοιχεί ότι αν δεν προχωρήσει σε ανάκληση δήλωσης και συγνώμη εντός του Κοινοβουλίου η τουριστική σαιζόν  ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ…

Καλούμε σε συστράτευση όλα τα Σωματεία εργαζομένων, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες Πανελλαδικά, να καταδικάσουν αυτή την προκλητική δήλωση!