Hμερίδα στη Ρόδο για την καινοτομία στην Ογκολογία Ελπιδοφόρα μηνύματα
Ρόδος

Hμερίδα στη Ρόδο για την καινοτομία στην Ογκολογία Ελπιδοφόρα μηνύματα

O τρίτος χρόνος λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου σημαδεύτηκε από την πρώτη διαδικτυακή ημερίδα που έγινε χθες με Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον Παθολόγο Ογκολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου Δρ. Ματθαίο Δημήτρη, τονίζει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ρόδου.

Στην ημερίδα συμμετείχαν καταξιωμένοι γιατροί από Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, τόσο από Ελληνικά πανεπιστήμια και Ογκολογικά κέντρα, όσο και από φημισμένα κορυφαία κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης (MD Anderson Cancer Center-Texas USA, Johns Hopkins University, Baltimore, Maryland, USA, University of Washington USA, Fred Hutchinson Cancer Center USA, University of Liege-Belgium, National Cancer Institute of Italy-Milan).
Οι επιστήμονες συζήτησαν θέματα αιχμής στην Ογκολογία που αφορούν τους Βιοδείκτες και την Μοριακή Βιολογία, την υποστηρικτική φροντίδα, την Ανοσοθεραπεία, την διατομεακή αντιμετώπιση της μεταστατικής νόσου και την Ρομποτική χειρουργική στην Ογκολογία. Η ημερίδα έκλεισε με ένα πολύ ενδιαφέρον στρογγυλό τραπέζι προβληματισμού στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία.
Όπως τόνισε ο Δρ. Δημήτρης Ματθαίος “πολύ σύντομα ο καρκίνος θα γίνει μια χρόνια νόσος όπως για παράδειγμα ο σακχαρώδης διαβήτης, ενώ οι νέες θεραπείες θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών”.
“Αξίζουν συγχαρητήρια στον άξιο επιστήμονα Δημήτρη Ματθαίο για την άψογη διοργάνωση αυτής της ημερίδας, που η επιτυχία της απέδειξε την αναγνώριση και το κύρος που έχει αποκτήσει το Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου”, αναφέρει καταλήγοντας ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ρόδου.