Πολιτική

Γιάννης Παρασκευάς: Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ροδίων

Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Ρόδου  Αλέξανδρο Κολιάδη  ο  Γιάννης Παρασκευάς αναφέρει τα εξής:

Φίλε Δήμαρχε

Πίστευα ότι δεν θα χρειαζόταν να απευθυνθώ σε εσάς δημόσια μέσω του τύπου, τι να κάνουμε όμως, έτσι εχουν τα πράγματα, να ευχηθώ, καλορίζικος, δημιουργικός, διεκδικητικός, αποτελεσματικός.

Κύριε Δήμαρχε.

Δεν αποτελεί πια αίσθηση, αλλά βεβαιότητα, ότι αυτό το κράτος Διοικείται και λειτουργεί με μεθόδους και λογικές ΜΑΦΙΑΣ.

Προ έτους, ίσως και περισσότερο είχα ζητήσει την παρέμβαση του ΔΗΜΟΥ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, για την αποτροπή του εγκλήματος αυτό β που σχεδιάζεται να γίνει στον ελεύθερο χώρο της ΜΑΡΙΝΑΣ.

Με μεθόδους ΜΑΦΙΑΣ, τροποποιήθηκε το πρώτο χωροταξικό της Μαρίνας (την ευθύνη κατασκευής την είχε ο ΔΗΜΟΣ) και τώρα ολοκληρώνεται το ΕΓΚΛΗΜΑ.

Φίλε Δήμαρχε, είσαι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ μαζί με τους συνεργάτες σου Δημοτικούς Συμβούλους, πως επιτρέπεις στον εαυτό σου αυτό τον βιασμό, του τελευταίου ελεύθερου παραλιακού μετώπου της πόλης?

Πιστεύεις ότι έχει ανάγκη η πόλη κτίρια 17 και 28 μέτρων ύψους και πολυτελείς κατοικίες.

Η Εταιρεία διαχείρισης της ΜΑΡΙΝΑΣ, παίρνει δώρο το ακίνητο, θα κτίσει, θα πουλήσει και θα την κοπανήσει, λεφτά έχουν για να κτίσουν , για αυτά που οφείλουν στον ΔΗΜΟ ζητάνε ρυθμίσεις, ΕΛΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕ.

Οι προηγούμενοι Δημοτικοί Άρχοντες έκαναν ότι έκαναν, ο μουτζούρης θα πέσει σε εσένα.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Μετά από πρόσκληση μαθητών και καθηγητών επισκέφθηκες άμεσα το Τεχνικό Λύκειο, ενημερώθηκες για τα χάλια του κτιρίου και έδωσες τις εντολές που έπρεπε, μπράβο σου.

Δεν υπάρχει Σχολείο κ. Δήμαρχε, χωρίς κτιριακά προβλήματα και τώρα στις μέρες μας, με βάση την μαφιόζικη λογική που επικρατεί θα σου λένε, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε χρήματα για επισκευές ή ανακαινίσεις ή βελτιώσεις, γιατί, δεν είναι ξεκαθαρισμένο το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή γιατί δεν υπάρχει οικοδομική άδεια.

Υπ όψη, για οποιαδήποτε οικοδομική εργασία χρειάζεται άδεια, που δεν μπορεί να εκδοθεί σε παράνομο κτίριο, όπως λένε ότι είναι τα σχολεία, άρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Για κανένα σχολείο ή δημόσιο κτίριο κατά το παρελθόν δεν απαιτείτο οικοδομική άδεια, σαν δημόσια περιουσία, σήμερα μάλλον ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, (μαύρο φίδι που μας έφαγε).

Δήμαρχε, ψηφίστηκες από τον κόσμο γιατί πίστεψε σε εσένα, πίστεψε ότι μπορείς να διεκδικήσεις και να απαιτήσεις, μην διαψεύσεις τον κόσμο, πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου.

Για πολλά θα βρεις απέναντι σου το ΤΑΙΠΕΔ, ξεσήκωσε και τους άλλους δημάρχους και στραφείται δικαστικά εναντίον του και διεκδικείσται τα ακίνητα που ανήκουν στους δήμους λόγω χρήσης.

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Ακτινοδιαγνωστικό, ιστορία μου αμαρτία μου, αν θα γίνει ή όχι είναι Δήμαρχε και δική σου ευθύνη, καλώς ο Περιφερειάρχης το έθεσε στον Υπουργό και τεχνηέντως ο κ. Υπουργός προέβαλε ως δικαιολογία, την ύπαρξη πολεοδομικής φύσεως ατασθαλιών, γνωστή μέθοδος μαφιόζικης επίλυσης προβλημάτων.

Το ακίνητο του Νοσοκομείου ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, εγω ως Νομάρχης έκανα τις ενέργειες για την μεταβίβαση του από το Υπουργείο Εργαςσίας.

Το Νοσοκομείο κτίσθηκε από τα χρήματα του Νομαρχιακού προγράμματος, 11 δις δραχμές από τα οποία με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου τα 10 δις διατέθηκαν για το Νοσοκομείο, 500 χιλ για το νοσοκομείο της ΚΩ και οι άλλες 500χιλ για τα μικρά ιατρεία.

( Δεν ασχολήθηκα τότε, για το πως και γιατί, διότι δεν με απασχόλησε ούτε τότε, ούτε και τώρα η ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ )

Έωλες οι απαντήσεις του Υπουργού, αν υπάρχουν πολεοδομικές ατασθαλίες στο Νοσοκομείο και αν το κτίριο είναι παράνομο και αν το ακίνητο δεν ανήκει στο Υπουργείο Υγείας, πως προκήρυξαν διαγωνισμό αντικατάστασης των σωληνώσεων των κλιματιστικών?

Μια άλλη μαφιόζικη λειτουργία, η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας προκηρύσσει και τον έλεγχο της δημοπρασίας και εκτέλεσης τον έχει το ΤΑΙΠΕΔ.

Καλό κουράγιο Δήμαρχε και καλό μήνα.

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος, 1/2/2024