Στη Ρόδο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πιο διάσημο AI robot Sophia
Ρόδος

Στη Ρόδο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πιο διάσημο AI robot Sophia

Στις 8 Μαρτίου 2024 στη Ρόδο πρόκειται να εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πιο διάσημο AI robot Sophia.

Στο πλαίσιο του “The Greek Festival”, που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2024 στην όμορφη Ρόδο, πρόκειται να εμφανιστεί, το ανθρωποειδές ρομπότ πολίτης της Hanson Robotics.

Η ονομασία “Sophia” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημιουργός της David Hanson, έχει ελληνική προέλευση λόγω της σημασίας της λέξης (wisdom). Για να τιμήσει την παρουσία της στο “The Greek Festival”, η “Sophia” προγραμματίστηκε να μιλάει και την ελληνική γλώσσα για πρώτη φορά.

Το “The Greek Festival” αποτελεί το πρότυπο πολιτιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων, που στόχο έχει τη διεθνή προβολή του νησιού της Ρόδου που πλήγηκε από πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι.

Με μία σειρά θεματικών εκδρομών και δράσεων στις οποίες συμμετέχουν πρεσβείες, φορείς, παραγωγοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί εκπρόσωποι και δημοσιογράφοι, πρόκειται να προωθηθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα και να συζητηθούν πρωτοπόρες ιδέες και δράσεις που αφορούν τομείς Περιβάλλοντος, Παιδείας, Τεχνολογίας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

Στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Rhodes Palace, η “Sophia” θα έχει τον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας και για πρώτη φορά θα δούμε την αλληλεπίδρασή της τόσο με κορυφαίες εταιρείες όσο και με ένα πιο διευρυμένο κοινό που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 600 άτομα.

Στις 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας ενίσχυσης της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου, η “Sophia” πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για πρώτη φορά στα Ελληνικά απαντώντας στα ερωτήματα των καλεσμένων δημοσιογράφων.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια Marketing Ελλάδος και Κύπρου της Hanson Robotics Ανδριανή Μανέττα, «οι προγραμματισμένες επίσημες εμφανίσεις του πιο εξελιγμένου ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης είναι το “The Greek Festival” στη Ρόδο www.thegreekfestival.gr και το Meet Sophia Conference στη Ναύπακτο www.meetsophia.gr.

Με γνώμονά μας να δούμε τη διάδραση της Sophia σε 3 βασικούς άξονες: Ελληνικό Πολιτισμό, Επιχειρηματικότητα και Ηθική, διασφαλίζουμε ότι το πρώτο κοινωνικό ρομπότ στον κόσμο, του οποίου η νοημοσύνη ξεπερνά το IQ του Einstein και μιλάει 19 γλώσσες, πρόκειται να εντυπωσιάσει το κοινό που θα παρευρεθεί στα 2 αυτά συνέδρια και να δώσει πολύτιμες απαντήσεις στα ερωτήματα που θα προκύψουν».