Δήμος

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, βρίσκεται στην Αθήνα όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη και να του θέσει ζητήματα που αφορούν στη Ρόδο μας.

Παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε μαζί του ο Δήμαρχος Ρόδου, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε τη στήριξή του στις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής Ρόδου για τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης του νησιού και για τη δρομολόγηση λύσεων σε όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στη Δημοτική Αρχή και θα συνδράμει στον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα στη Ρόδο.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο ο Δήμαρχος Ρόδου συζήτησε επισταμένως για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά από την κατάργηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Δήμου Ρόδου με επιπλέον οικονομικούς πόρους προκειμένου να ανταποκριθεί στις τακτικές και έκτακτες υποχρεώσεις του, όπως επίσης και για την ανάγκη ενίσχυσής του με επιπλέον προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του.

 

Με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, θα προγραμματιστούν συναντήσεις στο επόμενο διάστημα για ζητήματα της αρμοδιότητάς τους, ενώ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη να έρθει στη Ρόδο για να εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στον Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ως έμπειρος αυτοδιοικητικός από την προηγούμενη επιτυχημένη θητεία του στον Δήμο Τρικκαίων, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Ρόδου ότι με τη συνεργασία του Υπουργείου θα σχεδιαστούν από κοινού τα βήματα για τη διεύρυνση της ψηφιακής μεταρρύθμισης του Δήμου Ρόδου, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αποφασιστικά μπροστά για τη Ρόδο της νέας εποχής, με σκληρή δουλειά, με συνεχείς επαφές και παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που «παραλάβαμε» μαζί με την ανάληψη των καθηκόντων μας.