Γιώργος Χατζημάρκος: «Η δέσμευση μου ήταν πάντα μία: Δουλειά με σχέδιο και αισιοδοξία»
Βίντεο Περιφέρεια

Γιώργος Χατζημάρκος: «Η δέσμευση μου ήταν πάντα μία: Δουλειά με σχέδιο και αισιοδοξία» (video)

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, για τη νέα χρονιά

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου για τη νέα χρονιά έδωσε την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, λίγες ώρες αφότου είχε δώσει στη δημοσιότητα το νέο σχήμα της Περιφερειακής διακυβέρνησης, στο ξεκίνημα της τρίτης κατά σειρά θητείας του.

Γιώργος Χατζημάρκος: “Είμαστε ρεαλιστές Εμμονή στη δουλειά και στην αισιοδοξία

Συνομιλώντας για μια περίπου ώρα με τους δημοσιογράφους έδωσε για μια ακόμη φορά το στίγμα της πολιτικής και της φιλοσοφίας που διέπει την πολιτική λειτουργία του ιδίου και της παράταξής του, αναφέρθηκε στις πρωτιές του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και στις “μοιρολογίστρες”, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις για μια σειρά θεμάτων όπως ο τουρισμός, ο σχεδιασμός έργων για τη νέα θητεία αλλά και για τις οφειλές του Δήμου Ρόδου προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσον αφορά το νερό και την καθαριότητα.


Μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Ξέρετε την δική μου επιμονή στην αισιοδοξία. Πιστεύω ότι αν δεν το είχαμε αυτό, ως στοιχείο της πολιτικής μας, κινδυνεύαμε να γίνουμε κι εμείς μια από τις κλασσικές … μοιρολογίστρες που έχει ο τόπος –και είναι αρκετές. Όταν δεν έχεις σχέδιο είναι εύκολο να βρεις άπειρες δικαιολογίες, να τις παρουσιάσεις και να τι “πουλήσεις” στην κοινωνία για να δείξεις  πόσο αδικημένος είσαι.  Για μένα παραμένει  πρωταρχικός στόχος η μάχη με τη νοοτροπία της κακομοιριάς”. 

Και πρόσθεσε:

« Προσωπικά, δεν υποσχέθηκα ποτέ καμία πρωτιά.  Όλες αυτές τις διακρίσεις δεν τις υποσχεθήκαμε, δεν τις εξήγγειλα, δεν αποτέλεσαν ποτέ αντικείμενο πολιτικής δέσμευσης. Η δέσμευση ήταν πάντα μία: δουλειά με σχέδιο και αισιοδοξία. Περίμενε κανείς ότι αυτός ο τόπος με όλα αυτά τα μειονεκτήματα θα έκανε αυτές τις πρωτιές σε εθνικό ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο;»

Ο Περιφερειάρχης επικαλέστηκε τον γαλλικό Μάη του 1968 λέγοντας ότι το σύνθημα των πολιτών εκείνο τον καιρό υιοθετήθηκε από την παράταξή του καθώς, τότε και σήμερα στόχος ήταν το  αδύνατο. «Βγήκαν στους δρόμους με ένα σύνθημα, λέγοντας, “είμαστε ρεαλιστές θέλουμε το αδύνατο”. Εμείς έχουμε κρατήσει αυτό το πράγμα γιατί τα νησιά έκαναν το αδύνατο μέχρι τότε και αυτό είναι το… μότο αυτής της ομάδας που δυσκολεύομαι να την πω παράταξη, γιατί δεν έχει τα χαρακτηριστικά της παράταξης όπως τα ξέραμε, είναι λίγο αντισυμβατική ως προς αυτό. Είναι μία πολιτική ομάδα, η οποία έκανε το αδύνατο.Να βγάλει αυτά τα νησιά, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος σε πάρα πολλά ζητήματα –όπως η αειφορία, η κυκλική οικονομία κ.λπ. Και μέσα σε όλες αυτές τις αναποδιές, τις αλλεπάλληλες κρίσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο”.