Δήμος

Επιτυχημένη η συμμετοχή του ΠΡΟΤΟΥΡ στη διεθνή έκθεση τουρισμού στη Σεούλ

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Δήμου Ρόδου και του ΠΡΟΤΟΥΡ στην 38η τουριστική έκθεση της Σεούλ στη Νότια Κορέα (SITF-Seoul International Travel Fair 2023).

Πρόκειται για μεγαλύτερη, διεθνή ταξιδιωτική έκθεση στη Ν. Κορέα, όπου συμμετέχουν περισσότερες 70 χώρες για να προωθήσουν τους τουριστικούς τους πόρους και τον πολιτισμό τους.

Η Ρόδος, έλαβε μέρος για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη έκθεση ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της στόχευσης του Δήμου και του ΠΡΟΤΟΥΡ για την προσέγγιση και το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι το περίπτερο της Ρόδου που καταλάμβανε το 50% του χώρου του ελληνικού περιπτέρου, στελεχώθηκε από Κορεάτες φοιτητές οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον προορισμό συμμετέχοντας σε εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά σεμινάρια πριν την έκθεση, έτσι ώστε να παρέχουν τις αναγκαίες πληροφορίες στους επισκέπτες. Επιπλέον, ο ΠΡΟΤΟΥΡ φρόντισε να διατίθεται προς διανομή προωθητικό υλικό μεταφρασμένο στα κορεάτικα.

Η προβολή της Ρόδου στην SITF, πραγματοποιήθηκε και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού-ΕΠΟΤ Tourism Think Tank, του Μιχάλη Τοανόγλου καθηγητής Τουριστικών & Ξενοδοχειακών Σπουδών – Jeonju University,  της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σεούλ.

Με την αρωγή του Δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και τη συνδρομή του προέδρου του ΠΡΟΤΟΥΡ, Αλέξανδρου Κολιάδη, ο διευθυντής του Οργανισμού κύριος Διονύσης Τσιλιγκίρης είχε στη Σεούλ συναντήσεις και εκτός έκθεσης με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων tour operators. Μεταξύ άλλων, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Tour Operator Lotte, Harry Baek που κατέχει ηγετική θέση στην Κορεατική αγορά. Στις συναντήσεις, εξετάστηκαν και συζητήθηκαν όλες οι πιθανές μορφές συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη Ρόδο. Υπήρξαν ακόμη επαφές με εκπροσώπους εταιρειών κινηματογραφικών παραγωγών, αφού στη Ν. Κορέα η κινηματογραφική βιομηχανία γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη και αναζητούνται νέες τοποθεσίες για τα γυρίσματα ταινιών.

Η τουριστική αγορά της Ν. Κορέας παρουσιάζει πολλές προοπτικές ανάπτυξης με την Ελλάδα συγκαταλέγεται στους δημοφιλείς προορισμούς. Η Ρόδος μέσα από στοχευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του ΠΡΟΤΟΥΡ, διεκδικεί με αξιώσεις το δικό της μερίδιο από την εν λόγω αγορά. Οι κάτοικοι της χώρας ενδιαφέρονται για διακοπές από τις 20 Ιανουαρίου ως 30 Ιουνίου και από 1η Σεπτεμβρίου έως αρχές Δεκεμβρίου. Είναι λάτρεις του πολιτισμού της γαστρονομίας, της ιστορίας και φανατικοί γκόλφερ. Ως τουριστικός προορισμός, η Ρόδος ανταποκρίνεται με απόλυτη επάρκεια στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των συγκεκριμένων τουριστών.

Επισημαίνεται ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα συνεχίσει τις ενέργειες για την προσέλκυση επισκεπτών από την Κορέα και συνάμα προετοιμάζει ανοίγματα και σε άλλες νέες αγορές (Ινδία, Πορτογαλία) που θα συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής σεζόν.