Τουρισμός

Αποζημίωση σε τουρίστα της Ρόδου επειδή δεν βρήκε άδεια ξαπλώστρα στο ξενοδοχείο

Αποζημίωση 322,77 ευρώ έλαβε τουρίστας για τις διακοπές του στη Ρόδο, με απόφαση του Δικαστηρίου του Ανόβερου, το οποίο έκρινε ότι ένα πακέτο διακοπών είναι προβληματικό ακόμα κι αν ένας τουρ οπερέιτορ παρέχει ανεπαρκή αριθμό ξαπλώστρας σε πισίνα μέσα σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα ή δεν παρεμβαίνει όταν άλλοι επισκέπτες τις δεσμεύουν με πετσέτα χωρίς να τις χρησιμοποιούν.

Ο ενάγων, ο οποίος δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει διαθέσιμες ξαπλώστρες κατά τη διάρκεια των διακοπών του και διεκδίκησε αποζημίωση 798 ευρώ από τον τουρ οπερέιτορ, είχε κάνει κράτηση για πακέτο διακοπών για τον ίδιο και την οικογένειά του με κόστος 5.260 ευρώ.

Το ξενοδοχείο της επιλογής του, το οποίο διέθετε έξι πισίνες και περί τις 500 ξαπλώστρες, παρότι απαγόρευε τη δέσμευση ξαπλώστρας για πάνω από 30 λεπτά, υπήρχαν πολυάριθμοι τουρίστες που καταπατούσαν αυτή την οδηγία.

Σύμφωνα με τον ενάγοντα, παρά τα παράπονά του, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δεν έκαναν τίποτα για την περίπτωσή του, και η οικογένεια έμεινε χωρίς ξαπλώστρες.

Ο τουρίστας θεώρησε την έλλειψη αυτή ως σοβαρή έλλειψη στο πακέτο του ταξιδιού και ζήτησε αποζημίωση 798 ευρώ από τον οργανωτή.

Από την πλευρά του, ο οργανωτής ανέφερε ότι η εύρεση ξαπλώστρας ήταν ένας αγώνας, που απέφερε αποτέλεσμα σε όσους έκαναν κράτηση από νωρίς.

Οι δικαστές βάσισαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι παρότι ο τουρ οπερέιτορ δεν χρειάζεται να παρέχει ξαπλώστρα για κάθε επισκέπτη ξενοδοχείου, ο αριθμός τους θα πρέπει να αναλογεί στην πληρότητα του ξενοδοχείου.

Εάν υπήρχαν αρκετές ξαπλώστρες διαθέσιμες, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν προς χρήση από τον ταξιδιώτη επειδή κάποιος άλλος επισκέπτης του ξενοδοχείου, σε αντίθεση με τον κανονισμό, τις δέσμευε με πετσέτα χωρίς να τις χρησιμοποιεί, ο τουρ οπερέιτορ θα ήταν υποχρεωμένος να παρέμβει, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου. Ο ίδιος ο ταξιδιώτης δεν υποχρεούται να αναλάβει δράση, και υπάρχει κίνδυνος διαφωνιών με άλλους επισκέπτες του ξενοδοχείου στις οποίες δεν χρειάζεται να εμπλακεί κανείς ταξιδιώτης.

tornosnews.gr