Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου στηρίζει τους αγρότες που επλήγησαν από την πυρκαγιά
Ρόδος

Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου στηρίζει τους αγρότες που επλήγησαν από την πυρκαγιά

Περισσότερους από 27 τόνους λιπάσματα πρόσφερε στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου η εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ Α.Ε.Β.Ε. του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προκειμένου να μοιραστούν στις πυρόπληκτες περιοχές για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου.

 

Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ είναι η μεγαλύτερη χημική ελληνική βιομηχανία και η μοναδική που παράγει χημικά λιπάσματα στη χώρα και στηρίζει έμπρακτα τους αγρότες του νησιού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος τόνισε ότι η περιβαλλοντολογική καταστροφή από την πρόσφατη πυρκαγιά υπήρξε τεράστια και οι πληγές θ’ αργήσουν να επουλωθούν.

Στη Ρόδο, που οικονομικά στηρίζεται στο τουριστικό προϊόν, τέτοια γεγονότα στα μέσα της τουριστικής περιόδου έχουν δυσχερείς συνέπειες σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, κυρίως το αμέσως επόμενο διάστημα του χειμώνα.

Ευχαριστώντας τον κ. Λαυρεντιάδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Εκκλησία, ανέφερε ότι πρόκειται για μία προσφορά πολύ ουσιαστική, και σημαντική, και είναι η πρώτη που γίνεται μέσω της Εκκλησίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τόσο τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ουσιαστική υποστήριξη, όσο και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Έμπωνα και το Sofos Supermarket στο Κιοτάρι για τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση κατά τη διανομή των λιπασμάτων.