Local2European: Ευρώπη και Μέση Ανατολή Η κατάσταση σήμερα, προκλήσεις και ευκαιρίες για το αύριο
Εκδηλώσεις

Local2European: Ευρώπη και Μέση Ανατολή Η κατάσταση σήμερα, προκλήσεις και ευκαιρίες για το αύριο

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ρομπέρ Σουμάν (Centre européen Robert Schuman in Scy-Chazelles, France) και την οικονομική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Citizens, equality, rights and values – CERV”,  διοργανώνουν μία εκδήλωση της σειράς Local2European με θέμα “Ευρώπη και Μέση Ανατολή: Η κατάσταση σήμερα, προκλήσεις και ευκαιρίες για το αύριο”.

Τρεις εξαιρετικοί επιστήμονες θα μιλήσουν, μέσα από μία διαδραστική διαδικασία, για τα θέματα της Μέσης Ανατολής, τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη και πως επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα, από τρεις διαφορετικές οπτικές.

Το πάνελ αποτελούν:

Στέφανος Βαλλιανάτος
Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, Διευθυντής Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, συν-Επικεφαλής Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, Στέλεχος της Φωτόεσσα ΙΚΕ.

Ελευθερία Φτακλάκη
Διεθνολόγος/Πολιτικός Επιστήμων, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων / Post Doc Senior Researcher, Διδάσκουσα στο τμ. Κοινωνιολογίας του Παν/μίου Αιγαίου, Συντονίστρια νησιωτικού παρατήματος Αιγαίου  της ΕΕνΟΕ (Ελληνική Ένωση για την Ομοσπονδία της Ευρώπης)

Γαβριήλ Χαρίτος
Adjunct Lecturer, Πανεπιστήμιο Μπεν-Γκουριόν (Ισραήλ), Ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, Διεθνολόγος/Πολιτικός Επιστήμων (MA), Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου, την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, στις 19:30 και θα μεταδοθεί και ηλεκτρονικά μέσω Zoom (https://us06web.zoom.us/j/88192723754).