Γιώργος Πάττας Η πόλη μας μετατρέπεται σε υπαίθρια γκαλερί»
Εκδηλώσεις

ΔΙΟΔΟΣ: “Η πόλη μας μετατρέπεται σε υπαίθρια γκαλερί” (φωτο)

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε στους συμπολίτες μας την έναρξη της δράσης «Η πόλη μας μετατρέπεται σε υπαίθρια γκαλερί» που υλοποιείται από το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος»,.

Την Πέμπτη 8 Απριλίου στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη (Ακαδημίας), στην Πλατεία Κύπρου και στον Τρούλο απέναντι από το Ακταίον τοποθετήθηκαν τα 3 πρώτα ταμπλό με τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων.

Έναυσμα και έμπνευση για τη δράση αυτή αποτέλεσε η ανάγκη σύνδεσης της τέχνης στην καθημερινή μας ζωή, της τέχνης που αποσυμπιέζει, καταπραΰνει, ευαισθητοποιεί και μαθαίνει τον άνθρωπο να κατανοεί ευκολότερα όσα βρίσκονται γύρω του, του δίνει τα κλειδιά για μια ζωή με νόημα!

Στο κάλεσμα της «Διόδου» ανταποκρίθηκαν δεκάδες πολίτες φίλοι ερασιτέχνες της φωτογραφίας, ομάδες φωτογραφίας κ.α. Η μεγάλη συμμετοχή επιβεβαιώνει και τη δύναμης της τέχνης που γίνεται καθρέφτης της κοινωνίας μας.

Τα έργα των συμμετεχόντων θα ανανεώνουν και θα εμπλουτίζουν την ¨έκθεση¨ η οποία θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου με τοποθέτηση και άλλων φωτογραφιών σε 2 ακόμη ταμπλό στην Οπλοθήκη DeMilly και στην περιοχή του Ενυδρείου, δίνοντας τη δυνατότητα τόσο στους Ροδίτες όσο και στους επισκέπτες της, έχοντας διανύσει μια δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας και ειδικότερα της καραντίνας, να αναζητήσουν μέσω της τέχνης, τα ψυχικά αποθέματα και τις προσωπικές τους πηγές δύναμης.

Ο Πρόεδρος του Κ.Π. «Δίοδος» κος. Γεώργιος – Ευθύμιος Τριάντος αναφέρθηκε «στα έργα τα οποία είναι εκφραστικά και αφηγούνται προσωπικές στιγμές, εξερεύνηση τόπων, αντανακλούν την προσωπική έμπνευση, απεικονίζουν και αναδύουν θετικά μηνύματα και εκφράζουν την επιθυμία για Ζωή. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη συνέχισης της δράσης και με άλλα έργα από μαθητές σχολείων κ.λ.π.».

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη της «Διόδου» κα. Ιωάννα Μαρίνου τόνισε ότι « τις μέρες που διανύουμε, από τη μια, η «αδράνεια» στην οποία βρίσκονται τα πολιτιστικά δρώμενα και από την άλλη η ψυχολογία των πολιτών που δοκιμάζεται, υπήρξαν η αφορμή για το

σχεδιασμό αυτής της δράσης με στόχο η τέχνη να μπει στην καθημερινότητα όλων μας, προάγοντας θετικές στάσεις ζωής και ενδυναμώνοντας τον άνθρωπο σε δύσκολες συνθήκες».

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΡ και είχε την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου, τους οποίους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη.

Η φωτογραφία είναι του Γιώργου Πάττα  στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη (Ακαδημίας).